Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B4 ABT] - Klocki hamulcowe

Awatar użytkownika
marcinGD
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinGD » 28 kwie 2010, 22:48

krzysiekkf pisze:jeśli chodzi co o to "puknięcie lub szorowanie" może masz wyrobione już łożyska na amortyzatorach. miałem to w swojej B3 podczas skrętu śłychać było takie jakby puknięcia, okazało się że łozyska były tak już zuzyte że sprężyna amortyzatora zamiast sie "slizgać" w prawo i w lewo po prostu miało ruch "skokowy" stąd tez było u mnie owe stukanie przy skręcaniu. oczywiście może być to spowodowane również jakimś luzem, zalecam osobiście pojechac na "trzepaki" na stacje diagnostyczną. u mnie na stacji to koszt 10zł
pozdrawiam
Nie, nie zle kolega chyba zrozumial co napisalem wczesniej ;-) Zadnych pukow, zadnych stukow wszystko gra chodzilo mi ogolnie o jakas granice po ktorej przekroczeniu trzeba wziasc sie za wymiane hebli - klockow, ale to co napisales kto wie niech zostanie dla potomnych moze komus sie przyda ;-)

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 29 kwie 2010, 00:16

goldi j51 pisze: a co do klocków to też dzisiaj zamówiłem lukas koszt 110 zł
Za tą cenę to ja załatwiłem se klocuszki Pagidy <ok>

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 30 kwie 2010, 23:02

marcinGD pisze:Zadnych pukow, zadnych stukow wszystko gra chodzilo mi ogolnie o jakas granice po ktorej przekroczeniu trzeba wziasc sie za wymiane hebli
Granica a raczej ostatni dzwonek to szlifowanie klocków a raczej ich resztek o tarczę :mrgreen: A tak na poważnie to wystarczy zerknąc na grubość klocków i wszystko wiadomo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl