[All] Modyfikacje - obnizanie
[B4 1Z] Spęzyny do B4 -20mm Pasują od coupe quatro, cabrio?
Wiam, może tutaj dowiem sie w końcu bo ciężko taką info uzyskać, Chce założyć do mojego sedana B4 1.9TDi z 94 sprężyny które są fabrycznie obniżone o -15 -20mm. Moje pytanie jest takie. Które modele dokładnie miały fabrycznie obniżone zawiechy o -15-20mm (coupe 80 quatro , cabriolet itp) i czy te sprężyny z tych modeli podeszły by do mojej seryjnej B4? Bardzo prosze o odpowiedz jak ktoś zna temat lub sie z tym spotkał. Z góry dziekuje
Re: [B4 1z] obniżenie
Jako 1,9 E przez jakiś czas oznaczane były silniki 1,8 z mechanicznym wtryskiem KE Jetronic.FranoF1 pisze:gdzie Ty widziałeś benzyniaka o pojemności 1,9 :shock:rabbit pisze:czytam i wnioskuje że sprężyny od 1.9 benzyny E są niższe niż standart np w 1.9TDI z 94 roku?
a ja mam troche inne pytanko ale tez w temacie. Mam b3 1.8 JN i zastanawiam sie co bedzie jak wstawie sprezyny od 2.0 coupe, usiadzie tyle co powinien?? jaka jest roznica wagi silnika 1.8 i 2.0?? jak patrzylem na allegro to niekotrzy sprzedaja i pisza ze ich sprezyny podchodza do 1.8 i 2.0 a inni ze od 2.0 w gore.
Z gory dzieki
Z gory dzieki
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ej no pany ale bez herezji... :mrgreen:GerB3 pisze:obniżyć -20mm
a zastanawialiscie sie ze jezeli zalozycie sprezyny z auta w ktorym siedzi ciezszy silnik to wam kija obnizy? (w sensie ze nic?) z tych waszych mega -20mm zrobi sie max -10 czyli nooo, powiem gleba fest... jak odjedziesz na poltora metra od auta to zacznie Ci sie wydawac ze go podniosles a nie obnizyles... co do poduszek to mozesz nimi tam pare mm obnizyc, ale tylko jezeli aktualnie masz te wyzsze w aucie (to chyba logiczne, ale chcialem to napomknac skoro gadka i tak o glupotach a nie o powaznych rzeczach :mrgreen: )
Szkoda że mało osób ma takie zawieszenie w B3 bo chciałbym sprawdzić jak takie sprężyny wyglądałyby u mnie. Bo faktycznie moze być że siądzie te 10mm i będzie lipa. Bo na chwile obecna to moja audica coś nisko siedzi, i te 20mm może być niewidoczne, a do -40 to musiałbym wymienić amortyzatory bo na pewno padną w krótkim czasie skoro maja tyle lat co auto.
Kolczat, z tych -20 na przestrzeni lat zrobilo sie -30 :mrgreen: na chwile obecna mam u siebie z przodu(jakis kretyn zalozyl, zapomnial to samo zrobic z tylu) -20, widac golym okiem ze auto jest nizej niz seryjne b3, jak sasiad zaparkuje kolo mnie to zrobie zdjecie, ma identyczna(kolorystycznie) b3 ale ona dopiero wyglada jak koza :mrgreen: :mrgreen: luknijcie zdjecie tych dwoch moich exxx, jedna standard, druga -20. osobiscie poluje na -60 z przodu, jak ktos bedzie chcial to mozemy zrobic jakis dil za moje -20 <ok>
....dodam jeszcze ze zielone oooo ma alu 16stki z opona 205/45/16.
....dodam jeszcze ze zielone oooo ma alu 16stki z opona 205/45/16.