[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje
[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje
Zacina się i działa dopiero po pobudzeniu piąchą.
Rozbierałem go plomby były nieruszone dogrzebałem się do wskazówki i dalej dałem sobie spokój, nie mogłem jej zbjąć. Przejrzałem luty na pierwsz rzut oka wszystko w porządku. złorzyłem dziada ale sam się nie chciał naprawić.Żadnej poprawy.
Czy mam sobie kupić nowe zegary czy może jest jakiś sposób reanimacji obecnych???
Rozbierałem go plomby były nieruszone dogrzebałem się do wskazówki i dalej dałem sobie spokój, nie mogłem jej zbjąć. Przejrzałem luty na pierwsz rzut oka wszystko w porządku. złorzyłem dziada ale sam się nie chciał naprawić.Żadnej poprawy.
Czy mam sobie kupić nowe zegary czy może jest jakiś sposób reanimacji obecnych???
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 09:06 przez wolq, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobra, ale powiedz co w końcu nie działa: obrotomierz, czy naliczanie dystansu?? Jeśli naliczanie dystansu to najwyżej możesz sprawdzić te 4 piny od prędkościomierza, w które wchodzą te 4 bolce. Ewentualnie - sprawdź stan zębatki pomarańczowej w prędkościomierzu - musisz rozebrać cały prędkościomierz, zdjąć wskazówkę, odkręcić tarczę i płytkę boczną. Tam będzie taka mała zębatka. możliwe że ma ułamany 1 ząbek i mimo to nalicza, ale czasami się przywiesi i dlatego po lekkim stuknięciu znowu zaczyna działać
Sprawdziłem zegary są "VDO".
CZy teraz mam zastosować się do Twoich rad i mimo wszystko próbować zdjąć wskazówkę i dostać się do pomarańczowej zębatki?
Podpowiedz tylko jak zdjąć wskazówkę aby niczego nie spier....
A może jednak znajdziesz gdzies choć tą zębatkę. Jak już rozbiorę zegary to żebym dwa razy się z tym nie rzeźbił
CZy teraz mam zastosować się do Twoich rad i mimo wszystko próbować zdjąć wskazówkę i dostać się do pomarańczowej zębatki?
Podpowiedz tylko jak zdjąć wskazówkę aby niczego nie spier....
A może jednak znajdziesz gdzies choć tą zębatkę. Jak już rozbiorę zegary to żebym dwa razy się z tym nie rzeźbił
nie chce tworzyć nowego tematu dlatego zapytam sie tu przycina mi się licznik kilometrów (obydwa dzienny jaki całkowity)-oczywiście równoczesnie działają lub nie i czasem przywiesza się prędkościomierz ale to mi na razie nie przeszkadza czy mógłby polecić ktoś jakąś firmme w kraku co to naprawiw rozsądnych pieniądzach -- używane zegary 100-150 zł
moje zegary to VDO
moje zegary to VDO