[B4 TDI] poduszki silnika w zaleznosci od skrzyni biegów
[B4 TDI] poduszki silnika w zaleznosci od skrzyni biegów
Witam,
Przegladalem ostatnio oferte Intercarsu, jesli chodzi o poduski pod silnik.
Dziwna sprawa z nimi jest, nie dosc ze cena poraza -ok 300zl/szt , to jeszcze maja rozroznienie w zaleznosci od tego czy w aucie jest automat czy manual.
Czy wiecie czym to rozroznienie jest spowodowane?
Przegladalem ostatnio oferte Intercarsu, jesli chodzi o poduski pod silnik.
Dziwna sprawa z nimi jest, nie dosc ze cena poraza -ok 300zl/szt , to jeszcze maja rozroznienie w zaleznosci od tego czy w aucie jest automat czy manual.
Czy wiecie czym to rozroznienie jest spowodowane?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 01:37 przez pilocik69, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie obraz sie, ale popelniles kardynalny blad......Draxi pisze:czy jest sens bawić się w używki ? znalazłem nówki Hans Pries GmbH & Co. KG może się okazać lepsza od używki bo nie wiadomo czy nie trafi się na taką samą.
cena 89.93
104 398
Poduszka silnika
Miejsce zabudowy: prawa
dla pojazdów z manualną skrzynią bieg
Wiele osob sie przjechalo na HP, 4MAX itd.
To jest najogrosza jakosc czesci zamiennych, bardzo czesto nie pasujacych z powodu niskiej jakosci wykonania. Takie zamienniki montuje sie do auta kiedy jchce sie je odpicowac do sprzedazy..... :shock:
grinch pisze:... Miodas co Ty chrzanisz, poduszki -> używki :?: to może zaraz łączniki tulejki i sworznie co :?: <buu> Teraz to już pojechałeś po całości :roll: Nigdy nie kupuje się takich rzeczy używanych ;/MIODEK pisze:
Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest zakup dobrej używki... :->
Jakość wykonania nowej zdecydowanie odbiega od jakości tej z Niemcowi. Znam przypadki że na takich poduszkach zrobili kilka tys km i się poduszka rozleciała. Ostatnio kumpel do passata zakupił właśnie taką poduszkę i jak do tej pory jeździ
Michał ja tylko powiedziałem o poduszkach... Inne elementy to wiadomo firmówki muszą być :mrgreen:
Zagladnalem dzisiaj do poduszek, wiem ze jedna byla kiedys wymieniana.
Oto zdjecia poduszek pod silnikiem:
Ta z napisami to chyba oryginal, chiciaz nie ma na nie znaczkow Audi.
Ta druga z kropeczkami, to pewnie jakas podroba?
Cos jest nie tak z tymi poduchami, gdyz telepie mi buda na jalowych obrotach
Oto zdjecia poduszek pod silnikiem:
Ta z napisami to chyba oryginal, chiciaz nie ma na nie znaczkow Audi.
Ta druga z kropeczkami, to pewnie jakas podroba?
Cos jest nie tak z tymi poduchami, gdyz telepie mi buda na jalowych obrotach
Tak jest sens kupować dobrą używke, w naszych audicach poduszki silnika są olejowe, a te toprany czy inne dziadostwo nie będzie spełniać norm jakie przewidziano do tdi'ków. Kolega kiedyś kupił poduszkę firmy HP czyli topran. Jakie było jego zdziwienie gdy odebrał samochód od mechanika i uruchomił silnik. Kierownica, maska, wszystkie blachy z przodu drgały. Wiadomo diesle maja dużo większe drgania niż benzyniaki. Także do diesla odradzam wszelkie nie oryginalne poduszki, a już napewno firmy HP. Kolega wkońcu kupił ori używke za 50zł ze szrotu i jeździ na niej do dziś. Także czasem ori używka jest lepsza niż jakieś nowe firmy no name. PozdrawiamDraxi pisze:czy jest sens bawić się w używki ? znalazłem nówki Hans Pries GmbH & Co. KG może się okazać lepsza od używki bo nie wiadomo czy nie trafi się na taką samą.
cena 89.93
A po co ty krzyczysz :?:mjerzyk pisze:WITAM MAM DOSTĘP DO TAKICH PODUSZEK SILNIKA FIRMY FEBI LEWA OK 200ZŁ,
A PRAWA 175 ZŁ, EWENTUALNIE LEMFORDER ALE DROŻSZE, CO DO TANICH ZAMIENNIKÓW TO NIE POLECAM PONIEWAŻ CZASEM SPRAWUJĄ SIĘ GORZEJ NIŻ ZUŻYTE STARE
Ja potwierdzam słowa Miodka lepiej kupić dobra używkę jeśli chodzi o poduszkę silnika
Ja kupiłem nowe i to nie olejowe to teraz mam gorzej niż przy jednej z której uciekł płyn
Na szczęscie dostałem teraz dobre uzywki i czekam na wolniejszy czas i wymieniam <ok>
Witam!
Nie polecam poduszek firmy HP itp, sam takie zamontowałem bo myślałem że poducha to poducha a tu jednak sie myliłem. Jak wsadziłem te HP to autem zaczęło mi telepać jeszcze gorzej niż na starych ori. Zakupiłem na allegro dwie nowe jedną firmy Febi drugą Lemforder i co się ukazało ku mojemu zaskoczeniu gdy otrzymałem paczkę i zobaczyłem poduchy okazało się że obie są firmy Boge czyli oryginały po ich założeniu do dziś mam spokój
Nie polecam poduszek firmy HP itp, sam takie zamontowałem bo myślałem że poducha to poducha a tu jednak sie myliłem. Jak wsadziłem te HP to autem zaczęło mi telepać jeszcze gorzej niż na starych ori. Zakupiłem na allegro dwie nowe jedną firmy Febi drugą Lemforder i co się ukazało ku mojemu zaskoczeniu gdy otrzymałem paczkę i zobaczyłem poduchy okazało się że obie są firmy Boge czyli oryginały po ich założeniu do dziś mam spokój