[B4 1.9TDI 1Z 92r.] W pewnym momencie nie reaguje na gaz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Występuje ,występuje .A powiedz mi kolego jak ty naprawiłeś ten potencjometryczny nastawnik w twojej pompie ?Bo z tego co powszechnie wiadomo nie da się go naprawić bo zużywa się mechanicznie w odróżnieniu od nastawnika indukcyjnego ,a wszelkie próby reanimacji z góry są skazane na porażkę w krótkim czasie .Choć ponoć polak potrafi i niektórzy twierdzą że naprawiają nastawniki potencjometryczne .Jak chcesz się upewnić że to jednak nadal nastawnik to odepnij wtyczkę impulsatora w skrzyni biegów .Licznik nie będzie wskazywał ale jak objawy ustaną to jest wina nastawnika na 100% <ok>avant93 pisze:mam przepływomierz boscha czy tam występuje N75 ?
-
- Forum Audi 80
Było sprawdzić przy odbiorze odpinając impulsator,bo może już by gość nie miał głowy :mrgreen: Jak by był bystry i pewny swojej roboty sam by to zrobił żebyś był pewien za co płacisz.Jak po odpięciu się okaże że nastawnik ok .to zakup sobie pedał gazu do twojego auta bo to zapewne jego wina ,pełno tego na allegro wystarczy poszukać <ok>avant93 pisze:znalazłem gościa w Tucholi który naprawia nastawniki potencjometryczne właśnie dzisiaj odebrałem auto gość daje głowe że nastawnik jest OK
Ostatnio zmieniony 03 maja 2010, 22:23 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
Tak .Ale szczerze mówiąc to wątpię żeby twoje problemy były spowodowane nastawnikiem ,raczej potencjometr gazu ci szwankuje .Ale sprawdzisz to się przekonasz ,szkoda że dopiero teraz bo trzeba było to zrobić przed wątpliwą naprawą nastawnikaavant93 pisze:zyli jak odłączę wtyczkę z skrzyni biegów i objawy ustaną to oznacza że jednak to nastawnik i gości mnie wykręcił