[B3 1.6 PP]Smród z nawiewu
[B3 1.6 PP]Smród z nawiewu
Z moich kratek nawiewu leci śmierdzące powietrze. Jedyne wydarzenie które mogę z tym skojarzyć, to rozlanie oleju po silniku podczas dolewania. Gdzie znajduje się wlot powietrza które idzie do nawiewu?
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
Śmierdzi zarówno zimne jak i ciepłe. Myślę, że to może ten olej gdzieś się zgromadził i śmierdzi.
Dodam, że smród zaczyna iść dopiero po jakimś czasie od uruchomienia nawiewu (albo od uruchomienia silnika- nie zwróciłem uwagi).
Adaś Lee - masz na myśli płyn chłodniczy? Niedawno sprawdzałem poziom i był bez zmian. Silnik nie grzeje się - jest wręcz niedogrzany (70stopni). To z kolei jest spowodowane zapewne brakiem gumowej osłony na chłodnicy i brakiem grilla.
Dodam, że smród zaczyna iść dopiero po jakimś czasie od uruchomienia nawiewu (albo od uruchomienia silnika- nie zwróciłem uwagi).
Adaś Lee - masz na myśli płyn chłodniczy? Niedawno sprawdzałem poziom i był bez zmian. Silnik nie grzeje się - jest wręcz niedogrzany (70stopni). To z kolei jest spowodowane zapewne brakiem gumowej osłony na chłodnicy i brakiem grilla.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 15:21 przez Chrisdot, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
To ja wam napisze co mysle: jak Chrisdot, napisał zaczęło się od rozlanego oleju. Olej rozlał się prawdopodobnie na okolice kolektora albo rurki wydechu i po rozgrzaniu silnika zaczyna sie palić i dymić. Stąd dalej pod maską jest zasysany przez silniczek dmuchawy i kierowany do środka. Wystarczy poszukać wycieków i dobrze wyczyścić. Taka jest moja teoria.
Nagrzewnice bym zostawił w spokoju
Nagrzewnice bym zostawił w spokoju
dodatkowo mozesz zakupic sobie Środek do czyszczenia klimatyzacji ActiveJet AAC-113
Bardzo dobry srodek do czyszczeneia odgrzybiania Klimy jak rowniez pozbycia sie nieprzyjemnego zapachu z przewodow nawiewu
Oczywiscie jesli to olej ci sie smarzy to to nie pomoze usun olej z kolektora i wtedy wyczysc ;]
Bardzo dobry srodek do czyszczeneia odgrzybiania Klimy jak rowniez pozbycia sie nieprzyjemnego zapachu z przewodow nawiewu
Oczywiscie jesli to olej ci sie smarzy to to nie pomoze usun olej z kolektora i wtedy wyczysc ;]