[80 B4 2.0] PARAMETRY OLEJU
[80 B4 2.0] PARAMETRY OLEJU
Witam. Chciałem zapytać jakie są parametry oleju do skrzyni biegów i po jakim przebiegu powinno się wymieniać, do 80 B4 2.0 o symbolu silnika ABT,poniewarz kupiłem 4 miesiące temu Audi ,a wtedy olej w skrzyni był czysty i pełny stan więc nie wymieniałem. Teraz poci się na półosiach i trochę ubyło ale nie wiem jaki był zalany poprzednio więc postanowiłem wymienić całkiem. POZDRO.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2007, 15:37 przez seba, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe co znaczy hermetycznie zamknieta? co próżnia jest w środku?mrx1983 pisze:jezeli nie cieknie to lepiej nie ruszac wogole bo skrzynia jest hermetycznie zamknieta:)
a po co są okresowe badania? po to by chociażby sprawdzić stan płynów, w tym także oleju
poza tym kolega przecież pisze że już kontrolował wcześniej :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
a ja mam hermetyczny silnik - nawet paliwa nie bierze. :mrgreen:
EDIT:
I tym jakże interesującym i ogromnie wnoszącym wkład w rozwiązanie postawionego wcześniej problemu postem o hermetyzacji silników, zamykam temat :mrgreen:
pozdr cobra
EDIT:
I tym jakże interesującym i ogromnie wnoszącym wkład w rozwiązanie postawionego wcześniej problemu postem o hermetyzacji silników, zamykam temat :mrgreen:
pozdr cobra
Ostatnio zmieniony 08 sty 2007, 17:10 przez comandor77, łącznie zmieniany 1 raz.