[B4 ABK SEDAN] Nie działa oświetlenia wnętrza.
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK SEDAN] Nie działa oświetlenia wnętrza.
Witam mam taki problem nie działa mi oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi. Dodam że ni działa odkąd kupiłem samochód i mam tylko lampkę gdzie znajduję się szyberdach. Lampka świeci gdy ją włączę a nie świeci na takiej zasadzie gdy otworzę drzwi a gdy zamknę powinna gasnąć. Nie chodzi tu o ustawienie przełącznika w danej pozycji. Dodam jeszcze że gdy przesunę suwaka do góry to jest tam narysowany samochód z otwartymi drzwiami który oznacza pozycję suwaka aby lampka się świeciła po otwarciu drzwi. Czy jest może jakiś bezpiecznik który za to odpowiada.?? Proszę o pomoc bo to oświetlenie jest bardzo przydane w nocy.!! :cry:
PS: Czy można dokupić same lampki do uchwytów które są podsufitką bo mam zaślepki.
Pozdrawiam
PS: Czy można dokupić same lampki do uchwytów które są podsufitką bo mam zaślepki.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
pawelk2002 pisze:Mam centralny ale zakładany u pana który zakłada centralne zamki
Czyli auto nie miało wcześniej centralnego, czy po prostu oryginalny się popsuł i został zamieniony uniwersalnym?
Pytam, ponieważ pompka ori central zamka, steruje oświetleniem wnętrza i pewnie dlatego masz z nim problemy.
-
- Forum Audi 80
krisiun1 czasowe mi w ogóle nie świeci, świeci mi tylko stałe czyli jak dam na pozycje aby świeciło cały czas.
A więc tak zrobiłem tak jak mi kazał KaZi_2005 wyczyściłem wszystkie styki w stycznikach ale zauważyłem że w przednich drzwiach od pasażera stycznik ma 2 wejścia na kabel a jest tylko 1 podłączony od strony kierowcy są 2 czyli jest oki czy tak ma być od strony pasażera ma iść tylko 1 czy 2 jeżeli 2 to jeden musiał spaść i wpaść na dół.
BorysTDI gdy silnik jest wyłączony otworzę drzwi i włączę światłą to klakson nie działa tylko piszczy piszczek a gdy zapalę auto włączę światła i otworzę drzwi to klakson działa.
A czy może mieć coś wspólnego lampka która została wyjęta bagażnika ponieważ była rozbita??
Dodaje zdjęcia mojego przełącznika i 2 kostek która jedna z nich jest podpięta do przełącznika chodzi mi o czarną a ta biała w osłonie jest luźna. A co do podpięcia czarnej to ja ją mam wpiętą o u góry a mam 2 wejścia.
[ Dodano: 2010-05-06, 19:05 ]
w ogóle samochód nie posiadał centralnego założony został uniwersalny
A więc tak zrobiłem tak jak mi kazał KaZi_2005 wyczyściłem wszystkie styki w stycznikach ale zauważyłem że w przednich drzwiach od pasażera stycznik ma 2 wejścia na kabel a jest tylko 1 podłączony od strony kierowcy są 2 czyli jest oki czy tak ma być od strony pasażera ma iść tylko 1 czy 2 jeżeli 2 to jeden musiał spaść i wpaść na dół.
BorysTDI gdy silnik jest wyłączony otworzę drzwi i włączę światłą to klakson nie działa tylko piszczy piszczek a gdy zapalę auto włączę światła i otworzę drzwi to klakson działa.
A czy może mieć coś wspólnego lampka która została wyjęta bagażnika ponieważ była rozbita??
Dodaje zdjęcia mojego przełącznika i 2 kostek która jedna z nich jest podpięta do przełącznika chodzi mi o czarną a ta biała w osłonie jest luźna. A co do podpięcia czarnej to ja ją mam wpiętą o u góry a mam 2 wejścia.
[ Dodano: 2010-05-06, 19:05 ]
w ogóle samochód nie posiadał centralnego założony został uniwersalny
Dwa przewody idą tylko do krańcówki przy drzwiach kierowcy, z klaksonem jest wszystko ok, ma działać dopiero jak przekręcisz kluczyk w pozycję zapłon.Powinna być podłączona czarna kostka a swoją drogą biała nie wiem do czego ma być podłączona.Może wiązka do el. szyber dachu ale to tylko moje przypuszczenie.
Uniwersalny czyli siłowniki elektryczne czy pneumatyczne?
Uniwersalny czyli siłowniki elektryczne czy pneumatyczne?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80