Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
1.04.2010 Remont zawieszenia zakończony, niestety auto nie stanie na kołach prędzej niż 4 albo 5 maja, z powodu uszkodzonych węży hamulcowych przód :evil:
Dobrze, że to zauważyłem inaczej mogłoby być nie wesoło, zwłaszcza, że prawy wąż to już zupełny szrot, nareszcie wyjaśniło się dlaczego auto przy hamowaniu od pewnego czasu sciągało na lewą stronę :zly:
Zdemontowane elementy zawieszenia
Tak to wyglądało w czasie prac, jak widać nie trzeba wymontowywać zwrotnicy aby wyjąć kolumnę
Odbojnik prawie zerwany
Wyrezany przez mojego ojca przyrząd do wprasowywania nowych tulei spisał się wzorowo
A tak wygląda to po małym remonciku <ok>
Dobrze, że to zauważyłem inaczej mogłoby być nie wesoło, zwłaszcza, że prawy wąż to już zupełny szrot, nareszcie wyjaśniło się dlaczego auto przy hamowaniu od pewnego czasu sciągało na lewą stronę :zly:
Zdemontowane elementy zawieszenia
Tak to wyglądało w czasie prac, jak widać nie trzeba wymontowywać zwrotnicy aby wyjąć kolumnę
Odbojnik prawie zerwany
Wyrezany przez mojego ojca przyrząd do wprasowywania nowych tulei spisał się wzorowo
A tak wygląda to po małym remonciku <ok>
Ostatnio zmieniony 03 maja 2010, 09:41 przez pawelrybak15, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś na pokładzie znalazł się elektryczny szyberdach, dzięki Basu <ok>
Dotarły również boczki pod elektrykę na przód i tył, po renowacji zostaną zamontowane, zapewne ucieszy się wujo, który marudził mi o to bym zrobił coś z tapicerką
Pewnie zadowolony i tak nie będzie, bo teraz boczki będą czarne, a fotele narazie zostaną te co mam, ale jak tylko będe mieć troche więcej kasy, to fotele i kanapa idą do tapicera, do obszycia jasnoszarym, lub ciemnoszarym welurem, na boczki trafi taki sam materiał, ale to zrobie sam, bo nie wygląda to na trudną robotę :mrgreen:
Dotarły również boczki pod elektrykę na przód i tył, po renowacji zostaną zamontowane, zapewne ucieszy się wujo, który marudził mi o to bym zrobił coś z tapicerką
Pewnie zadowolony i tak nie będzie, bo teraz boczki będą czarne, a fotele narazie zostaną te co mam, ale jak tylko będe mieć troche więcej kasy, to fotele i kanapa idą do tapicera, do obszycia jasnoszarym, lub ciemnoszarym welurem, na boczki trafi taki sam materiał, ale to zrobie sam, bo nie wygląda to na trudną robotę :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No właśnie Wujo dzięki Tobie udało mi się za śmieszne pieniądze kupić boczki pod prąd
Tak więc dzięki <ok>
Wiem, że zestawienie ciemnych boczków z jasnymi fotelami będzie kiepsko się prezentować, ale mam ograniczony budżet, znowu nie mam roboty, a w czerwcu jadę na wakacje z pewną bliską mi osobą, więc narazie koniec wydatków, ta kasa którą mam zostaje na wyjazd
Mam tylko nadzieje, że nie rozsypie mi się przed samymi wakacjami lub na wakacjach wspomaganie kierownicy :evil:
P.S. Wie ktoś jak wymontować wentylator od nawiewu bez wyjmowania całej deski rozdzielczej ?
Znowu zaczął piszczeć, co doprowadza mnie do szału, a nie mam ochoty na wyciąganie deski :evil:
Tak więc dzięki <ok>
Wiem, że zestawienie ciemnych boczków z jasnymi fotelami będzie kiepsko się prezentować, ale mam ograniczony budżet, znowu nie mam roboty, a w czerwcu jadę na wakacje z pewną bliską mi osobą, więc narazie koniec wydatków, ta kasa którą mam zostaje na wyjazd
Mam tylko nadzieje, że nie rozsypie mi się przed samymi wakacjami lub na wakacjach wspomaganie kierownicy :evil:
P.S. Wie ktoś jak wymontować wentylator od nawiewu bez wyjmowania całej deski rozdzielczej ?
Znowu zaczął piszczeć, co doprowadza mnie do szału, a nie mam ochoty na wyciąganie deski :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No OK, schowek jak zdjąć, to wiem, mogę też zdjąć ten element deski w którym montowałem podświetlenie na nogi, ale jak dalej sie dobrać do tego wentylatorka ?AUDI_A6 pisze:odkręcasz schowek.pawelrybak15 pisze:P.S. Wie ktoś jak wymontować wentylator od nawiewu bez wyjmowania całej deski rozdzielczej ?
Parę lat temu jeszcze jak Audicą jeździł ojciec wymontowałem całą deskę z powodu wymiany nagrzewnicy, wiem, że wtedy było coś kombinowane z wentylatorem, ale nie pamiętam jak ja go wtedy wyjąłem, wiem, że miałem cały kanał na wierzchu, a co za tym idzie bezproblemowe dojście. Jak dobrać się do wentylatora po zdemontowaniu schowka i tego kawałka deski ?