Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 ABT 2.0] Centralny zamek - otwiera się ?

ODPOWIEDZ
wiadziu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT 2.0] Centralny zamek - otwiera się ?

Post autor: wiadziu » 07 maja 2010, 17:25

Witam...
Mam problem z zamknięciem mojego auta z pilota jak i również to samo dzieje się przy zamykaniu z kluczkka (ręcznie).
Chodzi o to że przy każdym zamknięciu zamek od razu otwiera się.
Zauważyłem jeszcze jedną zależność, jak kluczyki są w stacyjce i przekręcam tak aby zapalily się kontrolki i zamykam z pilota wszystko odbywa się prawidłowo tz. otwiera i zamyka..., jak wyjmę kluczyki ze stacyjki i ponownie otworze to już nie chcą sie zamknąć.
Miał ktoś podobny przypadek ?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010, 23:30 przez wiadziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Mailo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 80 B4 1.9 TDI 94r.

Post autor: Mailo » 07 maja 2010, 18:15

Witam. I mnie cos podobnego dopadło . Mianowicie zamykam centralny z kluczyka a on po chwili otwiera wszystkie drzwi. Czasami po chwili a czasami nawet po kilku godzinach centralny sam otwiera drzwi. Centralny mam fabryczny. Ponadto podczas jazdy słyszalny był dziwny dźwięk z klapy bagażnika . Okazało się , że pompka centralnego cały czas pracowała. Była cała gorąca. Po wypięciu kostek elektrycznych i wpięciu ich na nowo do pompki , przestała ona pracowac cały czas ale centralny nadal sam otwiera drzwi. Gdzie szukać przyczyny?? Pomóżcie proszę.

Awatar użytkownika
STROKE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: STROKE » 07 maja 2010, 18:51

prawdopodobnie pompa centralnego dostała wilgoci albo awaria elektroniki ja spróbowałbym ja na początku delikatnie osuszyć a styki przepryskać preparatem do styków

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 07 maja 2010, 22:19

Jeśli chodzi o problem kolegi Mailo to proponuję na próbę rozłączyć 3 pinową kostkę za tylnym lewym reflektorem na wiązce idącej z klapy bagażnika. Widziałem taki przypadek tylko że zasuwał się sam kiedy mu się podobało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl