Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK]swiatlo w podsufitce dziala nie tak jak powinno

ODPOWIEDZ
cielakoer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK]swiatlo w podsufitce dziala nie tak jak powinno

Post autor: cielakoer » 30 kwie 2010, 09:22

Witam.
Szukałem podobnych tematów na forum ale nic ciekawego nie znalazłem.
Mianowicie denerwuje mnie lampka w podsufitce .Działa gdy włącze ja włącznikiem itp. Ale powinna włączać się gdy otworzy się któreś z drzwi lub bagażnik.
U mnie włącza się tylko gdy otwiera się bagażnik lub tylne prawe drzwi.Jak otwieram przednie lub lewe tylne to lampka nie reaguje.Gdzie może być problem?
pozdrawiam i dzięki za odp

Krzysztof_Suliko [usunięt

Post autor: Krzysztof_Suliko [usunięt » 30 kwie 2010, 09:29

cielakoer pisze:U mnie włącza się tylko gdy otwiera się bagażnik lub tylne prawe drzwi.Jak otwieram przednie lub lewe tylne to lampka nie reaguje.Gdzie może być problem?
Sprawdź na początek wyłączniki na słupkach, może zaśniedziały styki lub przewody są odpięte.

Awatar użytkownika
KaZi_2005
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KaZi_2005 » 30 kwie 2010, 23:43

krańcówki w drzwiach (te włączniczki) one czasem śniedzieją. a jak nie to zobacz czy jest przepływ prądu w kablu od krańcówki do lampki. Ewentualnie mógł zaśniedzieć tez "pstryczek" w lampce

Awatar użytkownika
radar881
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radar881 » 02 maja 2010, 22:47

Polecam rozebrać włączniki na słupkach tak jak piszą koledzy tak samo miałem w maździe,wyczyściłem styki i działają w porządku.Często zbiera się tam wilgoć i tak się dzieje że nie działają ;-)

tomekcuba84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekcuba84 » 07 maja 2010, 23:13

Mi zepsól sie przelacznik w podsufitowce. Chce zalozy nieorginalny zwykly trzy stopniowy. Pytanie jak podlaczyc jednoczesnie nie przerywajac kostki ktora jest tam podpieta. Wiadomo miejsce po orginalnym bym rozwiercil na nowy. Tylko gdzie od nowego przelacznika podzlaczyc przewody. Stary przelacznik sie rozsypal. wypadla sprezynka i cos pewnie jescze. A plastikowy suwak sie polamal. Wiec nie mam wyjscia by zamontowac nieorginalny

Awatar użytkownika
KaZi_2005
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KaZi_2005 » 08 maja 2010, 00:49

tomekcuba84 pisze:Mi zepsól sie przelacznik w podsufitowce. Chce zalozy nieorginalny zwykly trzy stopniowy. Pytanie jak podlaczyc jednoczesnie nie przerywajac kostki ktora jest tam podpieta. Wiadomo miejsce po orginalnym bym rozwiercil na nowy. Tylko gdzie od nowego przelacznika podzlaczyc przewody. Stary przelacznik sie rozsypal. wypadla sprezynka i cos pewnie jescze. A plastikowy suwak sie polamal. Wiec nie mam wyjscia by zamontowac nieorginalny
Kup używaną lampkę z przełącznikiem. Koszt pewnei będzie śmieszny, a bedzie wyglądało jak należy.

tomekcuba84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekcuba84 » 08 maja 2010, 10:22

Wiesz szukałem na Allegro. Ale nie ma. Jesli sa to jakies wieksze. Mam elektryczny szyberdach. Bez tej lampki to szalu mozna dostac jak jest ciemno. A moze ktos wie jak na krotko podlaczyc chociaz tak aby swiatlo sie wlaczalo przy otwieraniu drzwi. To i tak juz bedzie duzo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl