Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wzmacniacz - opinie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Wzmacniacz - opinie

Post autor: Bastek » 07 maja 2010, 15:00

Proszę, żeby wypowiedział się ktoś, kto się zna na tego typu sprzęcie. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... bb98b2b3bf
Sprzedający nie ma parametrów technicznych, a ja też za bardzo się na tym nie znam.
Można to podłączyć pod mojego clariona i helixy?
Warto coś takiego kupić? Cena to 40 zł :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:07 przez Bastek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 09 maja 2010, 16:06

Witam.
Jezeli chodzi o wzmaki to Regenta sobie odpuść...Z tych 2 pozycji tylko Kenio wart uwagi jezeli byłbys zainteresowany kupnem, Kenwood to 2 kanałówka o mocy 20 Rms na kanał wiec rewelacji nie bedzie ale Helixy nie sa wymagajace i napewno zagraja lepiej niz pod samym Clar'kiem.

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 09 maja 2010, 17:28

BeeAndHunny pisze:Kenwood to 2 kanałówka o mocy 20 Rms
nie znam osobiście tego modelu ale skoro piszesz, że ma 20 RMS na kanał to jaki sens ma jego zakup ? Jeżeli kolega by miał Delco, Redstar albo inny Medion czy Peing to jak najbardziej (choć tutaj przychylałbym się raczej ku zmianie jednostki głównej) jednak przy Clarionie zakup takiego wzmacniacza mija się z celem.

Bastek, odpuść sobie i zostaw sobie te Helixy pod samym radiem. One i tak całkiem przyjemnie powinny pod nim grać. Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 09 maja 2010, 17:58

Sens zakupu rozpatrzy sobie kolega sam...Autor postu nie wnika co do polecenia mu wzmaka pod helix'y tylko chciał info o wzmakach na zdj. wiec udzieliłem. Może bardziej sprecyzowałbyś stwierdzenie że skoro ma 20 Rms na kanał to nie ma sensu zakupu ?

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 09 maja 2010, 18:48

co do kenwood-a kac-424 jest on 2 kanałowy i z tego co pisze to jego moc 2x20 przy 4 omach w ale w książce pierwsza wartość to chyba moc wyjściowa podana jest jako 2x40w nie wiem co tam pisze dokładnie bo jest po Włosku ;p xD a co do zakupu to też myślę że gra nie warta świeczki bo głośniki śmiało zagrają pod radiem a jeśli już kupować to coś mocniejszego

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 09 maja 2010, 19:03

No jasne że mozna kupic cos mocniejszego i jakosciowego ale to zależy od tego ile sie posiada gotówki i czego oczekuje się od klocków, za 40 zł dużego wyboru nie bedzie...gra może i nie warta świeczki ale nawet te 2 x 20 Rms potrafią zrobic sporo dla głosników, skoro jednostka sterujaca w warunkach eksploatacji w samochodzie nie odda mocy głośnikom wiekszej jak 12 do max 14 Wat...

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 09 maja 2010, 19:26

ja tylko zasugerowałem a osobiście jeśli miał bym wybierać zostawić radio czy 4w więcej na wzmacniaczu za 40 dychy to bym sie zatankować wolał xD albo zbierać bo jeśli do tej poru głośniki ma pod radiem to pół roku czy rok jeszcze wytrzyma a kto wie może sie trafi jakaś okazja to tylko moje skromne zdanie

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 09 maja 2010, 20:02

Ja tez nie twierdze że któryś ze wzmaków na zdj. zrobi szał z helix'ami...napewno lepsza opcją byłby zakup czegoś, co zdecydowanie lepiej zasili głosniki ale o polecaniu czegoś innego nie było mowy.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 09 maja 2010, 21:18

no nie było więc nie polecamy tylko sugerujemy

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 09 maja 2010, 21:40

BeeAndHunny pisze:Może bardziej sprecyzowałbyś stwierdzenie że skoro ma 20 Rms na kanał to nie ma sensu zakupu ?
Spieszę z wyjaśnieniem- po co pakować kasę w coś gdzie nie będzie absolutnie żadnej różnicy ? Radio ma około 17-20 RMS (nie wiem co Ty masz, skoro masz 12... :roll: ) więc na to samo wychodzi. Do tego koszt zakupu kabli, ewentualnej przesyłki...

Dlatego uważam tak jak napisałem post wcześniej.

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 09 maja 2010, 22:03

Dobra, dzięki panowie za opinię. Na razie nie będę się bawił we wzmacniacze, przynajmniej do czasu aż zrobię jakąś zabudowę bagażnika i wsadzę jakiegoś suba :-P

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 10 maja 2010, 01:22

Żelu pisze:
Spieszę z wyjaśnieniem- po co pakować kasę w coś gdzie nie będzie absolutnie żadnej różnicy ? Radio ma około 17-20 RMS (nie wiem co Ty masz, skoro masz 12... :roll: ) więc na to samo wychodzi. Do tego koszt zakupu kabli, ewentualnej przesyłki...

Dlatego uważam tak jak napisałem post wcześniej.
Co do mocy "mojej" jednostki to podałem tylko przykład, aby nie sugerowac sie mocami podawanymi przez producentów, poza tym każdy może obliczyć średnia moc jednostki, która nawet w przypadku radia wynosi "aż"od 17-20 W, w co można watpić ponieważ składa się z wielu elementów, które nie osiagaja 100% sprawnosci, badź traca ja w skutek wzrostu temperatury, to uzyskujac ją zniekształcenia zjedza twoje głosniki wiec twierdzenie, że skoro radio ma 20 W to nie bedzie żadnej różnicy na 20 W wzmaku nie ma sensu...Poza tym można wniknąc w budowe nawet wzmacniaczy małych mocy, opartych na przetwornicach których radia nie posiadają, tranzystorach i kondensatorach i wyobrazic sobie jak musiałaby wyglądać gabarytowo jednostka sterujaca posiadajaca elementy nawet 20 W wzmacniacza mocy, ale to tylko moje zdanie, poza tym nikt w temacie nie przekonywał autora do zakupu...

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl