[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip + wtyski 0.216
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip + wtyski 0.216
Mam takie pytanie posiadam auto na boschu kupiłem chipa gotowca i smigam 7mies kupiłem wtryski BOSIO 0,216 i bede miał je na dniach, czy po ich zamontowaniu tzreba cos ustawiac, zmienuc chipa?? Czy ten chip moze zostac??
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 15:21 przez lukwoj21, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [b4 1z] Chip i teraz wtyski 0.216
wszystko zależy na ile masz ustawioną dawkę w gr. 000, jak zmienisz wtryski to wielkiej rewelacji nie odczujesz i dopiero jak zwiększysz dawkę to będzie różnica, czyli jak teraz masz dawkę np. 20 to jak zwiększysz do 12 to różnica będzie odczuwalna, inaczej przydałoby się zmienić chipa, dobrze by było jakbyś do tego podniósł doładowanielukwoj21 pisze:Mam takie pytanie posiadam auto na boschu kupiłem chipa gotowca i smigam 7mies kupiłem wtryski BOSIO 0,216 i bede miał je na dniach, czy po ich zamontowaniu tzreba cos ustawiac, zmienuc chipa?? Czy ten chip moze zostac??
może się mylę ale na boschu nie idzie tego vagiem robić tylko nastawnik fizycznie przestawić vagiem tylko w pierburgu coś tam przestawiszlukwoj21 pisze:zwiekszenie dawki normalnie przez Vaga sie robi, kolega ma vaga ale nie mozemy sie połaczyc auto na boschu Ale kumpel ma sciagnac deltascan i wtedy zobaczymy.
w opcjach w polu Start Baud trzeba przestawić z 0 na 240 ale czasem nie wszystkie kabelki potrafią się połączyć, czasem też jak jakiś czujnik padnie lub niedomaga to też mogą byc problemy z połączeniem i na boschu tak jak kolega wyżej pisał czyli tylko ruchem nastawnika zmienisz dawkęlukwoj21 pisze:zwiekszenie dawki normalnie przez Vaga sie robi, kolega ma vaga ale nie mozemy sie połaczyc auto na boschu Ale kumpel ma sciagnac deltascan i wtedy zobaczymy.
na 99% zmienił ci się i to konkretnie kąt wtrysku zawsze tak jest dawka tez ci się zmieniła na bardzo duża np z 15-3mg/r wg vaga na około 2 -0.5mg/r wg vaga to norma ze tak się robi jak masz gotowca chipa i jest on dość zacznie podlany to będzie dymił i to dość mocno chyba ze podniesiesz ciśnienie turbo na około 1.2-1.3 ,z reguły na 216 zetorek nawet bez chipsa poddymia musisz jak masz wywalić kata ,zaślepić egra i zrobić wolna odmę to wtedy troszkę zmniejszysz dymienie i dawka na 216 powinna być miedzy 15 -3mg/r a 22-4.4mg/r i cisnienie turbo około1.2-1.3 bara i manometr do stałej kontroli.lukwoj21 pisze:Dzwiek odrobinke sie zmienił ale nie potrafi go opisac.
[ Dodano: 2010-05-17, 19:17 ]
Koledzy po wymianie wtryskwów auto mi zaczeło kopcic na starych wtryskach nic nie kopciło, czy po wymianie wtrysków mogło sie cos poprzestawiac z kątami?? I czy moze zmniejszyc dawke paliwa??