Witam.
Szukałem po forum ale nie znalazłem podobnego problemu.
Mam taki problem z alarmem, że włącza się kiedy zostawię choć trochę uchylone okno lub szyberdach. Okna są otwierane manualnie, szyberdach elektrycznie.
Kolejna sprawa jest taka, że alarm potrafi mi niekiedy sam się uzbroić podczas jazdy lub gdy stoi nawet jak kluczyk jest w stacyjce. To jest strasznie stresujące i muszę przez to uważać by kluczyków nie zatrzasnąć w samochodzie!
Poradźcie coś.
[B3 1.6td] Alarm wyje przy otwartym oknie, szyberdachu.
Hejka.
Jeśli masz czujki ruchowe to będzie sie włączał przy uchylonych oknach . Dodatkowo ściągnij wszelkie wisiorki choinki z lusterka wew. A co do samoistnego włączania to obawiam sie że gubi prąd lub mase i startuje od nowa . Tak jak byś odpiął akumulator na chwile . Czyli czeba przegrzebać istalacje jak to wygląda . Czy są kable polutowane , a nie skręcone i za izolowane tylko.
Jeśli masz czujki ruchowe to będzie sie włączał przy uchylonych oknach . Dodatkowo ściągnij wszelkie wisiorki choinki z lusterka wew. A co do samoistnego włączania to obawiam sie że gubi prąd lub mase i startuje od nowa . Tak jak byś odpiął akumulator na chwile . Czyli czeba przegrzebać istalacje jak to wygląda . Czy są kable polutowane , a nie skręcone i za izolowane tylko.