[b4 1.9tdi 1z]problem z pokrywa zaworów
moim zdaniem to ,jakiego silikonu używamy nie ma specjalnie większego znaczenia.....nawet zwykły silikon zachowuje swoje właściwości do 120 stopni a na klawiaturze takiej temperatury niema ....ważne aby silikon który nakładamy lekko związał a nawet całkowicie...nic się nie stanie,w takim stanie na pewno uszczelni wyciek,jeżeli założymy pokrywę bezpośrednio po nałożeniu silikonu to marne szanse są na to aby to trzymało,a jeżeli jeszcze do tego odpalimy silnik to na 100% nie będzie trzymać....równomiernie nakładamy ,czekamy aż lekko zwiąże i składamy a efekt murowany <ok> powodzenia!
[ Dodano: 2010-04-25, 12:42 ]
osobiście używam uszczelek erlinga ....trzymają <ok> bez silikonu
[ Dodano: 2010-04-25, 12:42 ]
osobiście używam uszczelek erlinga ....trzymają <ok> bez silikonu
witam wszystkich uporałem się z ta pokrywą dziękuję za podpowiedzi zastosowałem uszczelkę erlinga ale zastosowałem mase uszczelniającą firmy dirko doradził mi to znajomy mechanik posmarowałem dół położyłem uszczelkę i posmarowałem dekiel i przykręciłem narazie nie odpalałem auta pisze na opakowani żeby odczekać 30 min ale im dłużej tym lepiej zobaczymy jutro ale myślę że będzie dobrze dziękuje wszystkim
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Nie wiem jak jest w 1Z ale jeśli jest podobnie jak do SB/RA i uszczelka jest korkowa, to warto w sklepie z częściami do VW spytać się o metalowo-gumową uszczelkę pod pokrywę zaworów.
Tak ona wygląda:
Cena to zaledwie 26zł. Nie ma bata by ją wypluło badź by przeciekała. No chyba, że pokrywa ma kształt banana
Tak ona wygląda:
Cena to zaledwie 26zł. Nie ma bata by ją wypluło badź by przeciekała. No chyba, że pokrywa ma kształt banana
....
Witam wymieniałem uszczelke pokrywy zaworów (wymieniłem ja dzisiaj) ale zapomniałem wsadzić tego plastyki na wałek rorzady (to tak wyglada jak by to chroniło krzywki
Wiec mam pytanie czy to cos robi jak jej nie bedzie czy musze znowu rozbierać pokrywe i wsadzić ten plastik ??
Dziękuje i pozdrawiam
Wiec mam pytanie czy to cos robi jak jej nie bedzie czy musze znowu rozbierać pokrywe i wsadzić ten plastik ??
Dziękuje i pozdrawiam
- karolas123
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Witam szukam znowu pomocy:P
bo moja audi ciężko odpala wymieniłem czujnik temperatury nic nie dało świece przewody tez nic silniczek krokowy przemyłem
czytalem że też może to być przez
-czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym audi 80 b4 audi odpala dopiero po chwili a jak każdy chciałbym żeby paliła na dotyk )
powiedzcie mi gdzie jest ten czujnik zdięcie i najlepiej zaznaczyć jak to wyglada i jaki koszt czegoś takiego )
bo moja audi ciężko odpala wymieniłem czujnik temperatury nic nie dało świece przewody tez nic silniczek krokowy przemyłem
czytalem że też może to być przez
-czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym audi 80 b4 audi odpala dopiero po chwili a jak każdy chciałbym żeby paliła na dotyk )
powiedzcie mi gdzie jest ten czujnik zdięcie i najlepiej zaznaczyć jak to wyglada i jaki koszt czegoś takiego )