Witam, mam wrażenie że z faderem w moim radiu jest coś nie tak i że wcześniej tak nie było, więc pytanie do posiadaczy alpine czy to normalne.
W moim radiu podłączone są przednie wyjścia na głośniki do głośników przednich, tylne nie są nigdzie podłączone, a jedyne wyjście RCA które radio posiada podłączone jest do wzmacniacza który zasila głośniki z tyłu. I teraz tak. Wydawało mi się że wcześniej jak ustawiałem sobie fader to że jego ustawienie nie miało wpływu na wyjście RCA a teraz, gdy ustawiam sobie na maxa fader na tył (R +15) to nie złychac głośników z przodu i to jest ok, ale nie słychać też wzmacniacza, dopiero jak ustawie fader na zero lub bardziej na F to wzmacniacz z tyłu zaczyna się odzywać.
Podsumowując, czy to normalne że fader w radiu działa na wyjście RCA w takim sensie że R + 15 powoduje że sygnał do wzmacniacza jest zerowy.
Dzieki za pomoc!
Radio - fader dla wzmacniacza
-
- Forum Audi 80
Radio - fader dla wzmacniacza
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:14 przez sunseeker1, łącznie zmieniany 1 raz.
radio posiada tylko 1 wyjscie przedwzmacniaczowe i zawsze bedzie tak ze jesli dasz F lub R na max to w zaleznosci od podpiecia na Piecu (wzmacniaczu) Skrzynia bedzie grac z tylnymi lub z przednimi glosnikami.
Nigdy nie bedzie grac razem z przednimi i tylnimi no chyba ze wszystko podepniesz pod 1 kanal na piecu.<----- nieradze ;]
Zaleznosc:
Wzmacniacz ile kanalow
JAK podpiete przewody RCA do pieca Left Right :]
Nigdy nie bedzie grac razem z przednimi i tylnimi no chyba ze wszystko podepniesz pod 1 kanal na piecu.<----- nieradze ;]
Zaleznosc:
Wzmacniacz ile kanalow
-
- Forum Audi 80
Dziękuje wszystkim za odp!! masz rację, wszystko jest ok, a mi się cos pomieszało.. chodzi oto że jak jest tylko 1 wyjście RCA to radio traktuje to jakby to było wyjście na głośniki z przodu i dlatego jak daje fader na tył to wszystko cichnie. Jest jeszcze opcja subwofera że na RCA idzie wygnał tylko poniżej 80Hz zdaje sie.. ale mniejsza z tym. Dzieki za pomocBaldur pisze:radio posiada tylko 1 wyjscie przedwzmacniaczowe i zawsze bedzie tak ze jesli dasz F lub R na max to w zaleznosci od podpiecia na Piecu (wzmacniaczu) Skrzynia bedzie grac z tylnymi lub z przednimi glosnikami.
Zaleznosc:
Wzmacniacz ile kanalow