[ABC] zadziwiająca sprawa z silnikiem, czujnik?
[ABC] zadziwiająca sprawa z silnikiem, czujnik?
Witam.
Już dawno miałem takie odczucie, że im temperatura powietrza jest mniejsza to mam odczucie, że auto lepiej się zbiera. Ostatnie skoki temperatury tylko mnie w tym upewniły.
Im cieplej na dworze to auto inaczej się zbiera czyli słabiej. nie jest to jakaś masakryczna różnica ale ja czuję mam fioła :lol:
nie ważne czy zimnym, rozgrzany. może w te upały jakiś czujnik już całkiem siada?
a tak w ogóle jest jakiś czujnik zasysanego powietrza w tym modelu?
Już dawno miałem takie odczucie, że im temperatura powietrza jest mniejsza to mam odczucie, że auto lepiej się zbiera. Ostatnie skoki temperatury tylko mnie w tym upewniły.
Im cieplej na dworze to auto inaczej się zbiera czyli słabiej. nie jest to jakaś masakryczna różnica ale ja czuję mam fioła :lol:
nie ważne czy zimnym, rozgrzany. może w te upały jakiś czujnik już całkiem siada?
a tak w ogóle jest jakiś czujnik zasysanego powietrza w tym modelu?
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 13:01 przez radekmc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
nie bierze na bank powietrza z komory silnika, żeby jeszcze dało się bezproblemowo vagiem połączyć to by można było coś powalczyć ale zgrać się z nim to jak w totka wygrać :lol: może 2 raz się połączyłem polskim vagiem ale nic nie pokazało i to po paru próbach nie wiem jak się udało nagle się połączył :roll:
MotoRider to musimy razem jakoś walczyć :mrgreen: bo faktycznie na normalne to nie wygląda
można zainwestować w nowe kable i świece ale to już spore koszty, a czy pomoże?
MotoRider to musimy razem jakoś walczyć :mrgreen: bo faktycznie na normalne to nie wygląda
można zainwestować w nowe kable i świece ale to już spore koszty, a czy pomoże?
też to zauważyłem u siebie ze jak jest chłodniej to lepiej ciągnie co do spalania to niezwracałem na to uwagi za mało jeżdze tym autem myśle że może to byc zwiazane z brakiem czujnika masy zasysanego powietrza tzw przepływomierza który posiada silnik 2,8 swoja drogą ciekawe czy posiadacze audi z silnikiem AAH zauważyli podobne zjawisko u siebie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
Ja znalazłem coś takiego: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_abc_nie_za ... 873.0.html
Ja jeszcze muszę pojeździć swoim po przeczytaniu tego tematu chyba zwrócę na to uwagę. Też zauważyłem że moje zaczęło słabiej ciągnąc ale możliwe że to po części wina tego że przyzwyczaiłem się do przyspieszania po przesiadce ze słabszego auta.
Ja jeszcze muszę pojeździć swoim po przeczytaniu tego tematu chyba zwrócę na to uwagę. Też zauważyłem że moje zaczęło słabiej ciągnąc ale możliwe że to po części wina tego że przyzwyczaiłem się do przyspieszania po przesiadce ze słabszego auta.