[all] akumlator sie grzeje i dymi
[all] akumlator sie grzeje i dymi
Witam wszystkich klubowiczów mam taki problem z akumulatora zaczeła sie dymic po długiej jezdzie nie wiem czyja jest winał. adowanie jest 14.28 raz jest 14.30 ale nie rosnie sprawdzane przy obrotach 3000
co to za przyczyna wina akumulatora
Na przyszłość proszę stosować tagi w tytułach wątków oraz używać polskich znaków w postach.
Zapoznaj się z regulaminem.
co to za przyczyna wina akumulatora
Na przyszłość proszę stosować tagi w tytułach wątków oraz używać polskich znaków w postach.
Zapoznaj się z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 20:57 przez diablo33, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Najprawdopodobniej masz gdzieś zwarcie. Albo w instalacji auta np. przewód do rozrusznika itp. albo wina akumulatora (w środku ma zwarcie,oberwaną celę).
Nie muszę chyba przypominać Ci że to jest niebezpieczne. Wybuch akumulatora jest dosyć mocny. A jak dymi to znaczy że elektrolit/kwas się gotuje, tworzą się opary. Wystarczy tylko iskra do tego.
Nie muszę chyba przypominać Ci że to jest niebezpieczne. Wybuch akumulatora jest dosyć mocny. A jak dymi to znaczy że elektrolit/kwas się gotuje, tworzą się opary. Wystarczy tylko iskra do tego.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Był już podobny temat: https://audi80.pl/80-b3-16d-jk-przel ... t37076.htm
dzieki koledzy sprubuje wymienic w sobote akumlator na urzywany a legurator napiecia ma za zadanie tesz ujmowc napiecie z akumlatora
[ Dodano: 2010-05-16, 19:22 ]
mam takie pytanie czy moze akumlator zagotowac jak jest walniety regulator napiecia i gdzie ten regulator sie znajduje silnik to 1.9 tdi
przejechałem 1000 kilometów i mi zagotowal ladowanie sprawdzałem jest dobre czy moze byc wina tego regulatora napiecia
[ Dodano: 2010-05-16, 19:22 ]
mam takie pytanie czy moze akumlator zagotowac jak jest walniety regulator napiecia i gdzie ten regulator sie znajduje silnik to 1.9 tdi
przejechałem 1000 kilometów i mi zagotowal ladowanie sprawdzałem jest dobre czy moze byc wina tego regulatora napiecia