Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9tdi] nie dziala nawiew na zimne

ODPOWIEDZ
gumis99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1.9tdi] nie dziala nawiew na zimne

Post autor: gumis99 » 12 maja 2010, 22:43

Witam nie dziala mi pokretlo zimno cieplo nie czuc oporu jak krece a linka z tylu jest i wydaje mi sie ze problem jest chyba glebiej
...generalnie znalazlem to
Obrazek
jak ruszam tym ciegnem z prawej to sie nic nie zmienia, linka sie wygina, nie chowa sie
chcialem zapytac czy ktos to juz robil czy to jest prosta sprawa czy trzeba deske zdejmowac
moze chcialby mi ktos z wrocka pomoc w jakis fajnych pieniazkach ;-)

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 13 maja 2010, 19:13

Chyba bez zdjęcia deski sie nie obędzie wiem bo wymieniałem już parę razy w 80 tkach nagrzewnicę tam nie ma dojścia z tego co pamiętam a działało wcześniej normalnie :?:

Awatar użytkownika
TYGRYSQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TYGRYSQ » 13 maja 2010, 21:07

gumis99 pisze:pokretlo zimno cieplo nie czuc oporu jak krece a linka z tylu jest
wyciagnij to pokrętło i sprawdź czy nie slizga sie przypadkiem (moze byc pekniete lub oblamane, moze obejma w pokrętle zeskoczyła , zamień pokretła z tym co ustawiasz siłe namduchu i spr

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 13 maja 2010, 21:26

TYGRYSQ pisze:
gumis99 pisze:pokretlo zimno cieplo nie czuc oporu jak krece a linka z tylu jest
wyciagnij to pokrętło i sprawdź czy nie slizga sie przypadkiem (moze byc pekniete lub oblamane, moze obejma w pokrętle zeskoczyła , zamień pokretła z tym co ustawiasz siłe namduchu i spr
dokładnie. całkiem możliwe, że linka zsunęła się na drugim jej końcu - przy pokrętłach. wyjęcie panelu z pokrętłami to żadna filozofia i było to wiele razy opisane na forum.
jak już wyjmiesz ten panel, to będziesz mógł sprawdzić czy linka nie jest przerwana

gumis99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gumis99 » 13 maja 2010, 23:11

ja od razu odkrecilem przedni panel ale z tylu nic niepokojacego nie zauwazylem, pokretlo cale ale wydawalo mi sie troche na wyrobione jakby i chyba przekladalem na zmiane

w ten sprawie dzwonilem do goscia od ktorego to kupilem i mowil ze to mu juz nie dzialalo, przed zima reka jakas klapke poprstu przesunal przy calej obudowie zeby dmuchala na cieplo bylem u niego i juz nie pamietal jak to i gdzie robil, przydaloby mi sie chociaz na razie to reka przelaczyc na zimne...on mowil ze najlepiej by bylo kupic cala ta obudowe dmuchawy czy jakos tak, z ta przepustnica co zmienia zimno -cieplo
ale jeszcze obczaje to linke i jak sie uda cykne fotke od tylu tego panela sterujacego moze ktos cos zauwazy

Awatar użytkownika
TYGRYSQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TYGRYSQ » 14 maja 2010, 06:21

a ja w tamtym tygodniu wywaliłem calutką kompletną dmuchawę ;/ zagracala mi piwnice :-/

gumis99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gumis99 » 14 maja 2010, 07:54

to skocz do smietnika moze jeszcze tam lezy :mrgreen:
ale wydaje mi sie ze te obudowy sie roznia klima/bez klimy :-P

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 14 maja 2010, 10:59

gumis99 pisze:w ten sprawie dzwonilem do goscia od ktorego to kupilem i mowil ze to mu juz nie dzialalo, przed zima reka jakas klapke poprstu przesunal przy calej obudowie zeby dmuchala na cieplo bylem u niego i juz nie pamietal jak to i gdzie robil, przydaloby mi sie chociaz na razie to reka przelaczyc na zimne...
na focie widać dwie dźwigienki. ta po prawej Ci nie przełącza. musisz nią poruszyć, gdyż to ona steruje klapą ciepło-zinno pokombinuj. dźwigienka jest krótka i ma dwie końcówki - jedna połączona jest z linką, a druga z klapką. może musisz ręcznie obrócić bolec od klapki znajdujący się drugim na końcu tej dźwigienki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl