[8b 7A] zamula i gasnie podczas wolniejszej jazdy
[8b 7A] zamula i gasnie podczas wolniejszej jazdy
Po dlugiej nieobecnosci musze sie podzielic z szanownymi kolegami moim problemem, jako ze nie wiem zbytnio co moze byc grane.
Jakies 5 dni temu auto podczas dojazdu do skrzyzowania lub zwalniania czy wolniejszej jazdy zaczelo zamulac i silnik gasnie. Czasami po wcisnieciu gazu gdy dostanie wieksza dawke paliwa poprawia sie na krotka chwile. Czesto gesto smierdzi paliwkiem w aucie. Gdy zgasnie nie ma wogole problemu z ponownym odpaleniem i jest ok na moment. pwszystko to dzieje sie na cieplej motorowni. na zimnym jest ok.
Zmienilem juz filtr paliwa, ale nie pomoglo. Teraz zastanwaiam sie nad kablami i swiecami, moze ktorys z przekaznikow? a moze to sonda lambda.
Czy ktos ma jakies propozycje co to moze byc?
Pozdrowionka
Jakies 5 dni temu auto podczas dojazdu do skrzyzowania lub zwalniania czy wolniejszej jazdy zaczelo zamulac i silnik gasnie. Czasami po wcisnieciu gazu gdy dostanie wieksza dawke paliwa poprawia sie na krotka chwile. Czesto gesto smierdzi paliwkiem w aucie. Gdy zgasnie nie ma wogole problemu z ponownym odpaleniem i jest ok na moment. pwszystko to dzieje sie na cieplej motorowni. na zimnym jest ok.
Zmienilem juz filtr paliwa, ale nie pomoglo. Teraz zastanwaiam sie nad kablami i swiecami, moze ktorys z przekaznikow? a moze to sonda lambda.
Czy ktos ma jakies propozycje co to moze byc?
Pozdrowionka
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
szukaj po pierwsze dziury w dolocie, jakiejkolwiek, na opaskach, może jakiś wężyk się wypiął, sprawdź ODMĘ bo ona też ma na to wpływ.
dwa - to sprawdź, czy wszystkie wtryskiwacze są sprawne, zapach paliwa sugeruje, że auto jest przelane i to mocno.
trzy - sprawdź czy regulator ciśnienia paliwa czasem nie leje spowrotem do dolotu, czy nie cieknie.
dwa - to sprawdź, czy wszystkie wtryskiwacze są sprawne, zapach paliwa sugeruje, że auto jest przelane i to mocno.
trzy - sprawdź czy regulator ciśnienia paliwa czasem nie leje spowrotem do dolotu, czy nie cieknie.
sprawdzilem i ktos nie wlozyl rurki ktora wchodzi od spodu w dolot powietrza, jednakze nie wiem czy to to, bo w tej chwili jak to normalne jest ok. z drugiej strony z tego co widze to strasznie ma bogata mieszanke bo spaliny okrutnie jada wacha. nie widac zadnego wycieku , metalowe rurki doprowadzajace paliwo do listwy i spowrotem sa suche, ciekawe czy jutro bedzie ok.... sonda lambda nie wyglada na oryginal, i po odlaczeniu nie ma zadnej reakcjii.. czy nie ma ona wplywu na sklad mieszanki??
dzieki za pomoc.
dzieki za pomoc.
ja wyczytalem ze jak wlozy sie bezpiecznik w pompe paliwa to zacznie mygac chek silnika i z tego migania mozna odczytac kod bledu,ja wsadzilem i cos mi tam migalo ale nie moge znalezc opisu kodow a tak z ciekawosci teejay ,dozo Cie wyniosly wtryski??pozdro 8-)
[ Dodano: 2010-05-14, 21:36 ]
a ten bezpiecznik to oczywiscie w przekaznik pompy paliwa
[ Dodano: 2010-05-14, 21:36 ]
a ten bezpiecznik to oczywiscie w przekaznik pompy paliwa
kupilem na angielskim ebayu i zaplacilem 6.50 funta + przesylka, jutro sonde lambda to okolo 30 funtow ( nowa ) potem zobaczymy co dalej ale juz mi sie pomysly koncza....
A ktory to przekaznik i gdzie wkladasz ten bezpiecznik dokladnie? moze i mi sie uda posprawdzac conieco jak mi zacznie mrygac....
A ktory to przekaznik i gdzie wkladasz ten bezpiecznik dokladnie? moze i mi sie uda posprawdzac conieco jak mi zacznie mrygac....
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
kody błyskowe: (tłumaczenie z niemieckiego, jak ktoś chce i umie po niemiecku to może też w oryginale czytać)
http://translate.google.pl/translate?js ... auto&tl=pl
http://translate.google.pl/translate?js ... auto&tl=pl
panowie ja mam podobny problem tylko w B3 1.6 na gazniku
autko jak stoi przez noc i rano go odpalam to najpierw wchodzi na obroty po wyzej 1000 ale potem nagle spada i gasnie dopiero jak silnik sie nagrzeje to juz nie gasnie ale obroty sa niskie ok 800 i badzo trzepie autem, mrugaja swiatla wymienilem kable i swiece ale nic to nie dalo od czego to zalezy :-| .Prosze o pomoc.
autko jak stoi przez noc i rano go odpalam to najpierw wchodzi na obroty po wyzej 1000 ale potem nagle spada i gasnie dopiero jak silnik sie nagrzeje to juz nie gasnie ale obroty sa niskie ok 800 i badzo trzepie autem, mrugaja swiatla wymienilem kable i swiece ale nic to nie dalo od czego to zalezy :-| .Prosze o pomoc.