witam chciałbym się dowiedzieć jakie powinny być obroty w czasie pracy mojego audi przy 120km/h mam prawie 5tys.obrotów a ile by było przy większej prędkości jest to wina automatycznej 3 biegowej skrzyni może ktoś z forumowiczów również posiada taka skrzynie u siebie w audi i podzielil by sie ze mna informacjami na temat obrotow w swoim audi
2,2tys obr-60km/h
3,2-80km/h...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 23:02 przez delik, łącznie zmieniany 2 razy.
Skrzyń automatycznych w audi było kilka. W Centrum Audi jest spis skrzyń wraz z przelożeniami. Zerknij tam i zobacz jaką masz skrzynie. U siebie oznaczenie skrzyni znajdziesz na wlepce w bagażniku (od spodu na klapie lub koło zapasówki) albo na skrzyni w miejscu łacznia z silnikiem (u góry)
Przemo80b3 pisze:było kilka skrzyń automatycznych montowanych w B3
racja ale każda z tych skrzyń ma przełożenie 1,0 na 3-cim biegu a przy takim przełożeniu na 3-cim biegu by jechać 60km-2200obr 80-3tys. wiec trochę palić musi... pzodr
hmm, to nie ciekawie sprawa wygląda u Ciebie . U mnie przy 3tys. mam na liczniku 130 km /h (skrzynia 5-biegowa, manualna) hmm, dobrze by było, żeby ktoś się wypowiedział kto ma taką samą skrzynię jak Ty.