[b4 All] Wyciek a mycie silnika
[b4 All] Wyciek a mycie silnika
Mój silnik w ciągu 1500km pobrał prawie od ponad max do min, samochód nie kopci wydaje mi się ze gdzieś mam wyciek, płyn chłodniczy czysty.
Znajomy poradził mi żebym oddał samochód zęby mi wyczyścili silnik dokładnie i zaczął szukać wycieku. generalnie silnik jest strasznie brudny cały i tak to nie widać gdzie jest wyciek.
Co o tym sądzicie?
Znajomy poradził mi żebym oddał samochód zęby mi wyczyścili silnik dokładnie i zaczął szukać wycieku. generalnie silnik jest strasznie brudny cały i tak to nie widać gdzie jest wyciek.
Co o tym sądzicie?
-
- Forum Audi 80
ja tak swoje NG myję i nic się nie dzieje,po prostu staram się nie lać bezpośrednio wody na kopułkę i daje dla samochodu postać dobrą chwilę po tym jak umyje,myślisz że na myjni inaczej myją?jak chcesz to jeszcze zawsze można szczoteczką czy czyścić ale nie podejdziesz wszędzie
Dimmerem go,tylko uważaj na aluminium,żeby na nim za długo nie leżał bo za mocno wyczyści
Dimmerem go,tylko uważaj na aluminium,żeby na nim za długo nie leżał bo za mocno wyczyści
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Ja myłem swój silnik aby właśnie wyszukać skąd leci mi olej na silnik (ogólnie był cały motor brudny i uwalony od góry do dołu olejem).
Za mycie na myjni ręcznej silnika zapłaciłem 36zł ( z tym że przed myciem pracownik ostrzegł mnie że robię to na własne ryzyko). Mył 2 lancami myjki ciśnieniowej. W jednej był biały proszek, w drugiej woda. Silnik czysty jak łza. Oczywiście wyciek już znaleziony.
Niestety, nie obyło się bez stresu, po myciu odpaliłem auto i patrzę a tu obrotomierz nie dział. Ale poklekotał minutę czy dwie i wszystko wróciło do normy i do tej pory działa dobrze.
Za mycie na myjni ręcznej silnika zapłaciłem 36zł ( z tym że przed myciem pracownik ostrzegł mnie że robię to na własne ryzyko). Mył 2 lancami myjki ciśnieniowej. W jednej był biały proszek, w drugiej woda. Silnik czysty jak łza. Oczywiście wyciek już znaleziony.
Niestety, nie obyło się bez stresu, po myciu odpaliłem auto i patrzę a tu obrotomierz nie dział. Ale poklekotał minutę czy dwie i wszystko wróciło do normy i do tej pory działa dobrze.
dla mnie najlepszym preparatem jest tenzi do ciężkich zabrudzeń:) spłukać silnik z grubsza potem tym popryskać czekać z 4 minuty i lać wodę:) myłem z zwykłego węża ogrodowego, efekt???---- silnik jak nowy.
dałem kiedyś go kumplowi i mówiłem mu ze trzeba rozcieńczać przed myciem, a on nie posłuchał i jak traktor mył samym koncentratem to mu lakier miejscami zszedł:)
dałem kiedyś go kumplowi i mówiłem mu ze trzeba rozcieńczać przed myciem, a on nie posłuchał i jak traktor mył samym koncentratem to mu lakier miejscami zszedł:)