[80 B4] Filtr Kabinowy
-
- Forum Audi 80
witam!!! chciałem wymienić filtr kabinowy ale w miejscu do tego przeznaczonym znajduje się urządzenie z klapką które zamyka bądź otwiera wlot powietrza w zależności czy nawiew jest włączony czy nie. Czy przy takim rozwiązaniu filtr kabinowy jest w ogóle montowany bo jak dla mnie to nie ma tam na niego miejsca. mechanizm częściowo wystaje ponad kratkę w której jest otwór. Dzięki za pomoc!!!!!!!!
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz klimę?grubasek130kg pisze:chciałem wymienić filtr kabinowy ale w miejscu do tego przeznaczonym znajduje się urządzenie z klapką które zamyka bądź otwiera wlot powietrza w zależności czy nawiew jest włączony czy nie.
Dodano:
Dobra, nie odpowiadaj na moje pytanie , zapewne masz takie coś https://audi80.pl/a80-b4abtklima-co- ... t24261.htm
-
- Forum Audi 80
Zerknij do MOJEGO tematu, są zdjęcia jak wygląda bez filtra czyli tak jak masz u siebie i po zamontowaniu filtra.masny89 pisze:ma ktoś zdjecie filtra od B3?
Bo ja pod ta kratka nie mam nic. Widac wentylator
IC69 dokładnie, jeśli już filtr był zamontowany to niczym nie różnił się od występujących w B4.
Dzieki bardzomario2560 pisze:Zerknij do MOJEGO tematu, są zdjęcia jak wygląda bez filtra czyli tak jak masz u siebie i po zamontowaniu filtra.masny89 pisze:ma ktoś zdjecie filtra od B3?
Bo ja pod ta kratka nie mam nic. Widac wentylator
IC69 dokładnie, jeśli już filtr był zamontowany to niczym nie różnił się od występujących w B4.
Jest różnica nie tylko w sklepie. W B3 (B4 na początku produkcji) można było spotkać starego typu (ten z ramką), później zmieniono obudowę filtra i zastosowano wkład bez ramki. Jeżeli chcecie montować filtr ppyłkowy to lepiej opłaca się kupić obudowę nowego typu do filtra bez ramki (w serwisie 40 zł) plus wkład (około 25 zł) niż kupować ramkę starego typu i nowy filtr za 70 zł.ysiul pisze:niestety wydaje mi się że jest różnica przynajmniej w sklepie