Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Antena radiowa

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
mietek81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Antena radiowa

Post autor: mietek81 » 10 cze 2007, 21:27

witam mam problem z antena od radia wyjołem to swiatełko w podsufitce i widze ze tam wychodza dwa kable antenowe (poco dlaczego) i jeszcze jakis jeden taki cieniutki czarno zołty od czego to moze byc.. radio bardzo słabo odbiera mozna powiedziec ze wcale... co mam zrobic wymienic antene czy jak...pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:32 przez mietek81, łącznie zmieniany 1 raz.

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 11 cze 2007, 13:12

Słuchaj kolego miałem ten sam problem o ty z antenę, radio mi szumiało i bardzo mnie to denerwowało. Akurat dziś rano zrobiłem antenę i juz jest dobrze. Jak wyjmiesz szkiełko od lampki to wyciągnij żarówkę i całą obudowę ( przynajmniej ja tak zrobiłem) i wtedy jest dobry dostęp. Z tego co wiem to do anteny leci jeden gruby kabel czarny może być z białym dokładnie sie nie przyglądałem ze śruba na końcu. A natomiast te kabelki pozostałe sa od kostki od lampki która musisz odczepić żeby wyjąc cała o9budowe lampki.
A co do t5ej anteny po prostu ja odkręciłem cała wyczyściłem w środku z kurzy i dobrze przykręciłem żeby była masa i takie tam. Pamiętaj dobrze przykręć jak rozbierze i powinno byc dobrze. Miłego rezania;]

Awatar użytkownika
Jasiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jasiu » 11 cze 2007, 22:56

Witam
To nieprawda!
Ten gruby kabel to wiadomo koncentryk (kabel antenowy)
Ten cienki to + czyli zasilanie do wzmacniacza antenowego który znajduje się w antenie.
W czasie kiedy produkowane byly nasze audiczki radia samochodowe miały słabe wzmacniacze antenowe,dlatego sygnał wzmacniany byl wstępnie wzmacniaczem antenowym który montowany był w "stopie" anteny.
Jeśli masz uszkodzony ten wzmacniacz to radijko pracuje tylko na koncentryku,kup nową antene albo wymontuj swoją i miń ten wzmacniacz,poprostu przylutuj mostek.
Tak własnie zrobilem ja a ten cienki czarny dobrze zaizoluj i tam do zostaw.
Jasiu.

Awatar użytkownika
Veter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Veter » 21 cze 2007, 21:57

W sedanie jest atena w szybie ?ja mialem na dachu zlamana kupilem nowa za 60 zl ze wzacniaczem (antena dachowa) przeciagnolem przez cala podsufitke od strony pasazera az do radia problem jest dalej taki ze szumi nie lapie fal gubi sie rds itp ogolenie nie da sie sluchac radia;/ co to moze byc dodam ze wszytsko jest podlaczone jak nalezy dzieki za wszelkie wskazowki

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl