[B3 1,8 SF] problem z odpalaniem
[B3 1,8 SF] problem z odpalaniem
Witam
posiadam audika B3 1,8 SF z 87 roku
problem pojawil sie wczoraj mianowicie rano mialem problem z odpaleniem krecilem krecilem az padl aku i przy okazji przytopilem swieczki wiec podpiolem pod prostownik podladowalem 2 godz i wyczyscilem swiece po czym odpalil bez zadnego problemu przejechalem 100km i mialem nadzieje ze przy okazji trasy podladuje sie aku. Dzis rano wstaje do pracy wsiadam w audika i znow problem z odpaleniem po trzecim kreceniu padl aku ale swiec tym razem nie zalalem wszystkie suchutkie i jasne. co moze byc przyczyną że nie odpala i rozladowywuje aku tak szybko?
dodam ze swieczki sa nowe, przewody nowe, pompka jest nowa, kopułka tez jest nowa
autko posiadam 2 tygodnie wiec jeszcze sie nie za wiele na nim znam
pozdrawiam
posiadam audika B3 1,8 SF z 87 roku
problem pojawil sie wczoraj mianowicie rano mialem problem z odpaleniem krecilem krecilem az padl aku i przy okazji przytopilem swieczki wiec podpiolem pod prostownik podladowalem 2 godz i wyczyscilem swiece po czym odpalil bez zadnego problemu przejechalem 100km i mialem nadzieje ze przy okazji trasy podladuje sie aku. Dzis rano wstaje do pracy wsiadam w audika i znow problem z odpaleniem po trzecim kreceniu padl aku ale swiec tym razem nie zalalem wszystkie suchutkie i jasne. co moze byc przyczyną że nie odpala i rozladowywuje aku tak szybko?
dodam ze swieczki sa nowe, przewody nowe, pompka jest nowa, kopułka tez jest nowa
autko posiadam 2 tygodnie wiec jeszcze sie nie za wiele na nim znam
pozdrawiam
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
odstawilem do elektromechanika stwierdzil że alternator podaje za malo pradu zmierzyl i wyszlo ze daje 13 z groszem a powinien dawac ponad 14 i dlatego podczas jazdy na swiatlach z wycieraczkami i radiem + wzmak aku sie rozladowywuje czy moze ktos to skomentowac czy poprostu nie robi mnie w .... nie bede sie wyrazal na forum
Sprawdz przekaznik załaczajacy pompe paliwahantik pisze:Witam. Mam problem z pompą paliwową. Już drugi raz rozłączyła mi sie pompa paliwowa- czyli nie podaje paliwa ( nie pracuje), ale po wymontowaniu jej ze zbiornika i podłączeniu jej do aku zaczyna pracowac. Niewiem co to może byc, proszę o pomoc z tym famtem.
A czy wiesz który to jest, bo wiem gdzie są bo ja z elektryki to jestem noga?????WOJTEK26 pisze:Sprawdz przekaznik załaczajacy pompe paliwahantik pisze:Witam. Mam problem z pompą paliwową. Już drugi raz rozłączyła mi sie pompa paliwowa- czyli nie podaje paliwa ( nie pracuje), ale po wymontowaniu jej ze zbiornika i podłączeniu jej do aku zaczyna pracowac. Niewiem co to może byc, proszę o pomoc z tym famtem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tutaj jest rozpiska przekaźników: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b
<ok> ja mam 13.6v bezobciazenia na odpalonym a 13.1 z wł swiatłami ,nadmuchem,grzanieszyby i wsio gra pięknie aku ladujeMały John pisze:odstawilem do elektromechanika stwierdzil że alternator podaje za malo pradu zmierzyl i wyszlo ze daje 13 z groszem a powinien dawac ponad 14 i dlatego podczas jazdy na swiatlach z wycieraczkami i radiem + wzmak aku sie rozladowywuje czy moze ktos to skomentowac czy poprostu nie robi mnie w .... nie bede sie wyrazal na forum