[B3/B4 sedan] czujniki parkowania by michael80b3
Witam
ja też zrezałem sobie takie czujniki parkowania, niekiedy się przydaje jak trzeba cofnąć na centymetry <ok> . Montaż to prawie jak każdy czyli prąd pod światło od wstecznego, centralka do schowka w bagażniku(tam gdzie komputer), kable puszczone progiem.
a tak wygląda to w mojej audiczce:
wyświetlacz:
we wnętrzu:
czujniki na zderzaku:
Pozdrawiam
ja też zrezałem sobie takie czujniki parkowania, niekiedy się przydaje jak trzeba cofnąć na centymetry <ok> . Montaż to prawie jak każdy czyli prąd pod światło od wstecznego, centralka do schowka w bagażniku(tam gdzie komputer), kable puszczone progiem.
a tak wygląda to w mojej audiczce:
wyświetlacz:
we wnętrzu:
czujniki na zderzaku:
Pozdrawiam
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Witam
Ogólnie zestaw działa git i to jest ważne
Pozdrawiam
Niestety pudełka nie mam a na zestawie nigdzie niema napisanej firmy, z tyłu na wyświetlaczu pisze tylko "Driving sensor system" ale to raczej ci nie pomoże w znalezieniu. Czujniki nie są za nisko można by powiedzieć że są idealnie bo wyłapują krawężnik ale ziemi już nie.hackthemilk pisze:dawid17, co to za firma tego zestawu? jak coś wstaw obrazek pudełka jak jeszcze masz - czujniki w zderzaku super ale czy nie za nisko? Git sprawa <ok>
Podejrzewam że czujniki w czarnej listwie mogły by być za wysoko i tak jak kolega hackthemilk stwierdził mogło by to wyglądać jeszcze gorzej niż teraz jest.gornik pisze:dawid17, pomysł dobry, ale źle wykonany.
Po pierwsze czujniki zamontowałbym w czarnej listwie, nie rzucałyby się w oczy. Wyświetlacz również wkomponowałbym w deskę, tak nie elegancko sterczy.
Ogólnie zestaw działa git i to jest ważne
Pozdrawiam
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
dawid17, ja tez tak wstawiłem czujniki, ale mam pytanko : czy nie łapie ci czasem gleby?
w sumie nie miałem jak wytestować tylko droga do garażu z tłucznia u kumpla i średnio niewykoszona trawa i czasem łapnie. Jutro dokończę montażu (chowanie kabli) i sprawdzę na aucie sąsiada a może skocze na jakiś większy parking :mrgreen:
jak bedzie lipa ? to co dystanse?
w sumie nie miałem jak wytestować tylko droga do garażu z tłucznia u kumpla i średnio niewykoszona trawa i czasem łapnie. Jutro dokończę montażu (chowanie kabli) i sprawdzę na aucie sąsiada a może skocze na jakiś większy parking :mrgreen:
jak bedzie lipa ? to co dystanse?
- hackthemilk
- Forum Audi 80
dawid17, dzięki ja po montażu - racja łapie trawe ale na parkingu jest git
moze mi sie uda z jakiś kraweżnikiem powalczyć to zobaczę
Myśłem o dystansach jak by było za nisko o takich:
moze mi sie uda z jakiś kraweżnikiem powalczyć to zobaczę
Myśłem o dystansach jak by było za nisko o takich:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item1065025441_podkladki_dystansowe_pierscienie_do_sensorow.html
- hackthemilk
- Forum Audi 80
tak myślałem o tych pierścieniach i chyba nie widzę narazie sensu, a krawężniki wyłapuje - i to dobrze bo jak jest większy niż normalny - "ponadgabarytowy" (czasem można takie spotkać :-x ) to tez wyłapuje i ostrzega zachowuje się wtedy analogiczne jak by auto stało - czyli w wychodzi na to, że nawet jak czujniki są pod małym skosem to dobrze, wyłąpują właśnie takie niespodzianki. Dzięki za info i sposób montażu czujników <ok>