Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90B3 NG] Problem z rozruchem, wolnymi obrotami, komputerem.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kepasus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90B3 NG] Problem z rozruchem, wolnymi obrotami, komputerem.

Post autor: kepasus » 18 maja 2010, 01:45

Witam. Nabyłem o k 3 tyg temu audi90 B3 quattro i wszystko fajnie bo technicznie jest sprawny blacha zdrowa i ogolnie za taka kase fajny samochod. Problemow jak na razie mam kilka i mam nadzieje ze pomozecie.

1. Jak jest zimny to ciezko go odpalic tzn łapie od razu bez wiekszych problemow, nastepnie wkreca sie do ok 1500-1700obr (na benzynie) i spada az gasnie. musze go odpalac z 10 razy zanim nie zlapie deko temperatury. dodanie gazu powoduje natychmiastowe zdławienie silnika. to samo jest na gazie. z tym ze tu nie wkreca sie na takie obroty zaraz po rozruchu. gdy juz zalapie jakies normalne obroty na benzynie i uda mi sie szybko przelaczyc na gaz(automat przelacza sie przy 2000obr lub recznie) to juz pracuje dobrze tzn ma wolne obroty i ruszyc sie da ale pow. 3000obr nie da rady wkrecic. złapie temp i juz jest ok na gazie. na beznzynie dalej jest muł bagienny i gwałtowne dodawanie gazu powoduje dławienie sie silnika.

mam kilka tyów:
swiece
membrany od gazu
filtr paliwa
palec kopułka

2. KOmputer wskazuje spalanie jak chce od 2-3l do 51,5l. np po równej drodze z predkoscia 100km/h pokazywal mi 9l/100 a za 10 min 17l/100 ;/

z góry dziekuje za pomoc.

[ Dodano: 2010-05-20, 21:31 ]
Naprawiłem. jakis czujnik przy urzadzeniu wtryskowym był odłączony, zaizolowany i schowany. teraz jest juz ok :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl