[B3] Demontaż licznika
[B3] Demontaż licznika
Mógłbym prosić i jakieś foty lub wytłumaczenie jak wyciągnąć licznik bo chciałbym sobie wymienić żaróweczki w nim bo lipne oświetlenie jest.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Fotki normalnie działają... wystarczy kliknąć.kogote pisze:kurcze nie wiem dlaczego ale nie mogę powiększyć zdjęć a przydało by mi się bo na tych małych słabo widać może mógł bym prosić o wrzucenie na jakiś serw i danie odnośnika
Decyzja należy do Ciebie.klekocix pisze:jakie warto kupić aby wszystko świeciło tak jak w dniu wyjechaniu auta z salonu? <ok>
https://audi80.pl/b3-b4-ringi-obrecz ... vt7280.htm
Wykręcało się już parę liczników to znam ten temat na pamięć i z zamkniętymi oczami <ok>
-
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Licznik wyciąga się nie przez kierownice, ale bez jej demontażu
Odkręcasz osłonę górną przełącznika zespolonego, odkręcasz dwie śruby mocujące licznik, wyciągasz go do przodu i ustawiasz szybą do góry, wypinasz kostki (wysuwasz najpierw taki plastikowy cuś a potem kostka lekko wychodzi, to jest zabezpieczenie przed wypadnięciem kostek), po tym wysuwasz go w bok w prawo i jest twój
I daruj sobie żarówki, bo to jest mega dziadostwo, zainwestuj w diody SF, troche z nimi rezania, ale masz soczystą czerwień i jasne podświetlenie, które już sie nie przepali i nie przegrzeje LCD w zegarku obrotka 8-)
A jak Ci sie nie chce rezać, to kup na alle albo gdzie indziej gotowe diody SMD z odpowiednim cokołem, takie jak zastosował kolega Gniado, to troche droższe jest niż SFy, ale świeci równie dobrze i nie trzeba nic rezać <ok>
Odkręcasz osłonę górną przełącznika zespolonego, odkręcasz dwie śruby mocujące licznik, wyciągasz go do przodu i ustawiasz szybą do góry, wypinasz kostki (wysuwasz najpierw taki plastikowy cuś a potem kostka lekko wychodzi, to jest zabezpieczenie przed wypadnięciem kostek), po tym wysuwasz go w bok w prawo i jest twój
I daruj sobie żarówki, bo to jest mega dziadostwo, zainwestuj w diody SF, troche z nimi rezania, ale masz soczystą czerwień i jasne podświetlenie, które już sie nie przepali i nie przegrzeje LCD w zegarku obrotka 8-)
A jak Ci sie nie chce rezać, to kup na alle albo gdzie indziej gotowe diody SMD z odpowiednim cokołem, takie jak zastosował kolega Gniado, to troche droższe jest niż SFy, ale świeci równie dobrze i nie trzeba nic rezać <ok>