[B4 1Z] Po ulewach ogrzewanie nie działa i nawiew jest słaby
[B4 1Z] Po ulewach ogrzewanie nie działa i nawiew jest słaby
Wczoraj w te musiałem niestety wyjechać po kolegę i przedzierałem sie przez te jeziora, aż w pewnym momencie nagrzewnica przestała działać. Czy to możliwe że doszło do zalania nagrzewnicy? Dodam że nawiew na max wieje baaardzo delikatnie, ledwo odczuwalnie.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu).
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł wątku streszczał istotę problemu).
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 20:57 przez wrobel28, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
takim razie sprawdź na początek bezpieczniki. jeśli będą ok to do sprawdzenia bezpiecznik oporowy który znajduje się przy wentylatorze - jak otworzysz schowek od pasażera to w głębi ujrzysz przewody idące do niegowrobel28 pisze:O to chodzi że od wczoraj nic nie chodzi, obojętnie czy na 1 czy 4 nie słychać nic
odkręć półkę pod nogami pasazera klucz 8mm rurkowy i tam pod tym wszystkim jest silnik dmuchawy odłacz jego zasilanie i podłacz na krutko do aku i spr czy działa jak nie to wiadoma przyzyna jak działa do sprawdzenia rezystor dmuchawy pod spodem wszystko znajdziesz ( na sam pierw wrzuc nowy be <ok> zpiecznik i spr:) pozdro
[ Dodano: 2010-05-19, 13:17 ]
mi sie wydaje ze silnik dmuchawy skonczył swój żywort u ojca w b4 było tak ze pierw słabo ledwo co dmuchała a potem juz calkiem padł nawiew
[ Dodano: 2010-05-19, 13:17 ]
mi sie wydaje ze silnik dmuchawy skonczył swój żywort u ojca w b4 było tak ze pierw słabo ledwo co dmuchała a potem juz calkiem padł nawiew
Więc tak, wymieniłęm bezpiecznik, filtr jest suchy, nagrzewnica stoi. Na zapłonie i na włączonym silniku. Nie wiem co dalej robić..
Przypomniało mi sie że ok rok temu odpalajac auto nie działała mi nagrzewnica, podczas gdy pasażer wsiadł i trzasnął drzwiami nagrzewnica nagle zaczeła działać. Może to coś pomoże.
Przypomniało mi sie że ok rok temu odpalajac auto nie działała mi nagrzewnica, podczas gdy pasażer wsiadł i trzasnął drzwiami nagrzewnica nagle zaczeła działać. Może to coś pomoże.
- Audi Sport
- Forum Audi 80