[b4 2.0 ACE]Problem ze wskażnikiem temperatury
[b4 2.0 ACE]Problem ze wskażnikiem temperatury
Witam!!!
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury ....nie pokazuje ..temperatury ...mało tego stojąc w korku podczas deszczu zauważyłem ..ze z nad maski unosi się para ...pomimo wysokiej temperatury nie uruchomiły się wentylatory.Moje pytanie jest takie, który czujnik jest odpowiedzialny za działanie wskaźnika i wentylatorów i gdzie on się znajduje?
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury ....nie pokazuje ..temperatury ...mało tego stojąc w korku podczas deszczu zauważyłem ..ze z nad maski unosi się para ...pomimo wysokiej temperatury nie uruchomiły się wentylatory.Moje pytanie jest takie, który czujnik jest odpowiedzialny za działanie wskaźnika i wentylatorów i gdzie on się znajduje?
Bezpiecznik ..sprawny ..sprawdziłem ....czy ktoś mógłby pomóc w zlokalizowaniu czujnika temperatury połączonego ..ze wskaźnikiem myślę że to jego wina ale nie mogę go zlokalizować ...czasami wskaźnik temperatury pokazuje temperaturę ..ale od jakiegoś czasu jest "martwy" .Na forum znalazłem coś o czujniku i jego naprawie ...polutowaniu i odgięciu blaszek ...i chętnie bym z tego skorzystał ale nie wiem który to czujnik .....Właśnie sprawdziłem jaki powinien być bezpiecznik nr 5 ....30 A ja mam włożona 10A ...coś tu jest pofikane ?????Może przekaźnik ..numer 2 ???gdyby załączył na tym bezpieczniku wentylator ..pewnie by go spalił ...a co załącza stycznik numer 2 ?
-
- Forum Audi 80
nim zaczniesz wymieniac stabilizator i kombinowac, sprawdz jak sa przylutowane te trzy konektory w ktorych siedzą nózki stabilizatora, przedzwon miernikiem sciezki w tamtym rejonie,
ja mialem problem z wskaznikiem temperatury, raz pokazywal a raz milczał, paliwo tez czasem głupiało, okazało sie ze jeden konektor miał słaby lut i sie ruszał, dorzucenie cyny i przegrzanie pomoglo,
ja mialem problem z wskaznikiem temperatury, raz pokazywal a raz milczał, paliwo tez czasem głupiało, okazało sie ze jeden konektor miał słaby lut i sie ruszał, dorzucenie cyny i przegrzanie pomoglo,
Wiec tak wymieniłem stabilizator na zamiennik 7810 polutowałem (wywaliłem blaszki) .Niestety
wskaźnik temperatury dalej się nie podnosi ...paliwa jakby się ustabilizował (sprawdzę przy tankowaniu ).Mam pytanie który czujnik jest odpowiedzialny w ACE za wskazania wskaźnika temperatury ???gdzie się znajduje ?
wskaźnik temperatury dalej się nie podnosi ...paliwa jakby się ustabilizował (sprawdzę przy tankowaniu ).Mam pytanie który czujnik jest odpowiedzialny w ACE za wskazania wskaźnika temperatury ???gdzie się znajduje ?
A konkretniej ? to jest czujnik "z tyłu silnika "zaznaczony na niebiesko czy ten przy korku oleju zaznaczony na czerwono ???czy ten 3-pinowy ...nie jest odpowiedzialny za obroty silnika ??a do czego jest czujnik przy korku oleju ????Key100l pisze:To ten szary na króccu wychodzącym z głowicy chyba. 3 pionowy. Ale niech mnie ktoś poprawi jak źle mówię. U mnie też źle pokazuje bo ten czujnik jest uwalony;(
[/img]