[80 b3 JN] Słabe hamulce po wymianie uszczelki głowicy
-
- Forum Audi 80
[80 b3 JN] Słabe hamulce po wymianie uszczelki głowicy
Tak jak napisałem w temacie mam bardzo ciekawy problem. Miałem wydmuchaną uszczelkę pod głowicą więc ją wymieniłem poskręcałem itd. więc pora na próbę wyjechałem z garażu wciskam na pedał hamulca a on miękki. Łapie dopiero przy podłodze i mam wrażenie jakby hamowały tylko bębny z tyłu. I tak się zastanawiam co to może być. może ktoś miał podobny problem. jedyne co mi przychodzi do głowy to przewód od serwa do kolektora ssącego. Domyślam się że on pewnie jest jakiś podciśnieniowy. na jego końcu znajduje się taki jakby zbiorniczek z wkręconą śrubką. Czy to jest jakiś odpowietrznik? ale z drugiej strony skoro to jest od podciśnienia to jak niby można by go było odpowietrzyć.
- percevalle
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Przewód zdjąłem i nie był to zbyt dobry pomysł. obroty spadły i potem strzał z rurki. ale wspomaganie działa bo przy trzymaniu hamulca i odpaleniu samochodu schodzi pedał w dół.
W każdym bądź razie temat do zamknięcia. Okazało się że od postoju się poprostu zastały szczęki w bębnach i przycierały dlatego też pedał łapał niżej już jest wszystko ok
W każdym bądź razie temat do zamknięcia. Okazało się że od postoju się poprostu zastały szczęki w bębnach i przycierały dlatego też pedał łapał niżej już jest wszystko ok