Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3/ru/lpg] Bicie Kierownicy po wymianie elemętów zawieszen

ODPOWIEDZ
mumin87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3/ru/lpg] Bicie Kierownicy po wymianie elemętów zawieszen

Post autor: mumin87 » 19 maja 2010, 23:28

Witam ostatnio w mojej b3 wymieniłem swożnie wachaczy oraz tuleje były doć mocno zużyte oczywiście po tym pojechałem na zbieżność i geometrie .
Mechaniory ustawili niby wszystko okej bo auto inaczej sie prowadzi za bardzo nie ściaga chociaż mam wrażenie że lekko bieże w jedna strone ,ale pojawił sie problem powyżej 100km/h zaczyna bić na kierownicy (prawo-lewo) sprawdzałem tarcze sa proste,koncówki drązków kier, tez nie maja jakiś wielkich luzów ,koła niedawno wymieniane i wyważone przed wymiona tych elementów zawieszenia nie było bicia.
Co może byc przyczyna co warto sprawdzić??? Usterka jest dosyc upierdliwa bo nie jeżdżę wolno:) pyzatym obawiam sie o moje zdrowie ,nie bije przy hamowaniu

Awatar użytkownika
kula_sc
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kula_sc » 20 maja 2010, 00:04

kolego ja bym obstawiał, że musisz się dobrze przyjrzeć kółką miałem podobną sytuacje i jak sie okazało wyskoczyła mi po jakimś czasie buła jak wpadłem w dziurę. Na pierwszy rzut oka wszystko było ładnie pięknie na oko też wyglądało ładnie ale zrzuciłem koło i przejechalem dłonią po całości i znalazłem.

Awatar użytkownika
Satar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Satar » 24 maja 2010, 12:54

mumin87, jeżeli nie
kula_sc pisze:jak sie okazało wyskoczyła mi po jakimś czasie buła jak wpadłem w dziurę. Na pierwszy rzut oka wszystko było ładnie pięknie na oko też wyglądało ładnie ale zrzuciłem koło i przejechalem dłonią po całości i znalazłem.
to gdzieś na dziurze straciłeś odważnik(albo uszkodziłeś felgę) wyważ i powinno być ok.

mumin87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mumin87 » 24 maja 2010, 20:56

witam koledzy jutro jade sprawdzic kółka u wulkanizatora sprawdze 2 bo buł nie ma napisze jak cos bedzie wiadomo dzieki za odp pozdrawiam

[ Dodano: 2010-05-25, 22:11 ]
Koledzy spraw sie wyjaśniła okaząło sie po wizycie w zaprzyjaźnionym warsztacie ze poprzedni wulkanizatorzy jak zmieniali koła wogóle nie wyważyli kółek po prostu zrobili mnie w przysłowiowego h..... partacze teraz autko śmiga az miło :)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl