Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Politycznie i medialnie - Wybory prezydenckie 2010

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Politycznie i medialnie - Wybory prezydenckie 2010

Post autor: Skuciok » 23 maja 2010, 23:26

Hejka.

Media mają znowu czym się zajmować - czytaj powodzią i zawracaniem biegu wody kamerą.

Ale ale trzeba sobie przypomnieć że już za moment będą wybory prezydenckie. Tak to się składa że wypadałoby pójść i zakreślić jakiś kwadracik.

Rozwalił mnie doszczętnie ostatnio taki "projekt" karty do głosowania utworzony wg obrazu jaki serwują nam media.

Obrazek

Mnie zaczęły się dopiero ostatnio oczy otwierać jakie nasze media są obłudne i stronnicze. Utwierdziły mnie w tym wydarzenia ostatnich 2 miesięcy, choć wiedziałem że coś jest nie teges już od dłuższego czasu. Ale wcześniej myślałem że podawane informacje są w miarę obiektywne i rzetelne, grzebiąc trochę tu i ówdzie w sieci okazuje się że jednak jest coś bardzo nie w porządku, ale nie o tym chciałem.

Chcę żebyście się wypowiedzieli co sądzicie o tym całym bajzlu z wyborami i w jakim kwadraciku i czemu postawicie taki a nie inny iks.
Osobiście uważam że podawanie JAKICHKOLWIEK sondaży przedwyborczych powinno być totalnie zakazane, bo ludzie w generalnej większości są niezdecydowani i mają skłonności do "podążania za stadem". Co zostało udowodnione naukowo.
Tak czy inaczej powiedzcie co o tym sądzicie.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 24 maja 2010, 07:31

Hehe. To ja będe pierwszy. Nie chodze na wybory od dawna bo to jest banda złodzieji i oszustów co zresztą widać jak się nasz kraj ma. A co do informacji podawanych w środkach masowego przekazu to już szkoda gadać. Mam swoje zdanie odkąd Kaczyński Tuskiem zaczeli się publicznie linczować. (Oczywiście jest to czysto hipotetycznie aby zobrazować sytuacje w rządzie). Przed kamerami się kłócili jak dwóch największych wrogów, a jak kamery zgasły to pili razem z dziennikarzami. Niestety jesteśmy manipulowani przez media i dlatego im nie wierze w ani jedno słowo.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 24 maja 2010, 08:06

No na tym polega cała polityka
kubik pisze:Przed kamerami się kłócili jak dwóch największych wrogów, a jak kamery zgasły to pili razem z dziennikarzami.
że przed wyborcami trzeba pokazać dwa różne zdania a potem jak "nikt" nie widzi to można już z powrotem być kumplami. A jeżeli jeszcze chodzi o media to faktycznie ludzie mają tendencje do tego że wyłapują tylko najważniejsze informacje i lubią bardzo generalizować. Dla tego też kto z wyborców ma większy dostęp do mediów ten jest na wierzchu . . . i tak to u nas w Polsce działa

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 24 maja 2010, 08:08

P.S.
jak ktoś ma chwilkę czasu niech zobaczy jak zostać politykiem :shock:

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 24 maja 2010, 10:30

Dla mnie i tak się nic nie zmieni czy będzie rządził Komorowski czy Kaczka najlepiej by było jakby Lepper rządził byłby taki u baw :mrgreen: wszyscy to banda złodziei.Teraz przed wyborami będą obiecywać to tamto a jak już się dostaną do koryta to zapomną co obiecywali :evil:

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 maja 2010, 11:06

ysiul pisze:kubik napisał/a:
Przed kamerami się kłócili jak dwóch największych wrogów, a jak kamery zgasły to pili razem z dziennikarzami.

że przed wyborcami trzeba pokazać dwa różne zdania a potem jak "nikt" nie widzi to można już z powrotem być kumplami.
goldi j51 pisze:Teraz przed wyborami będą obiecywać to tamto a jak już się dostaną do koryta to zapomną co obiecywali
Nie ma co zabardzo wierzyć w bajki. Pamiętacie sprawę "stu milionów", które pewien kandydat obiecał każdemu jeśli wygra? ;-)

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 24 maja 2010, 11:23

Kiedyś mnie to ruszało byłem nawet w partii (podobno czerwonawa jakaś...) nawet mnie to bawiło byłem nawet w radzie powiatowej tejże partii.Potem jak już zobaczyłem o co chodzi (a widać takie rzeczy od szczebla wojewódzkiego) zachciało mi się rzygać i straciłem zainteresowanie polityką.
Na wybory pójdę nie po to aby zagłosować na swojego kandydata , ale aby wybrać mniejsze zło.Mam wrarzenie że Bronek będzie nas błaznił w zdecydowanie mniejszym stopniu niż kaczka.

A co do manipilacji w mediach...zwróćcie uwagę w jaki sposób zapowiadają pogodę wszelkiej maści dupencje zwane pogodynkami we wszystkich kanałach TV.Jak mówią o deszczu to że będzie ale tak tylko troszkę...
A jak się władza wypowiada?W stylu nie jest tak zle , jakaś tam fala będzie ale wszystko pod kontrolą jest i będzie super.
No i na koniec najlepsze w materii manipulacji:
Czy ktoś z was zadał sobie pytanie dlaczego nie ogłoszono stanu klęski żywiołowej ani w tym ani w 1997r.?
Odpowiadam:Bo w przypadku ogłoszenia klęski żywiołowej każdy obywatel (ubezpieczony czy nie) ma prawo skarżyć państwo i dochodzić od państwa poniesinych strat.
Jak śpiewał muniek "Jest super jest super więc o co ci chodzi..."

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 maja 2010, 11:28

luk_OP_Q89 pisze:Czy ktoś z was zadał sobie pytanie dlaczego nie ogłoszono stanu klęski żywiołowej ani w tym ani w 1997r.?
Odpowiadam:Bo w przypadku ogłoszenia klęski żywiołowej każdy obywatel (ubezpieczony czy nie) ma prawo skarżyć państwo i dochodzić od państwa poniesinych strat.
Jak śpiewał muniek "Jest super jest super więc o co ci chodzi..."
no i podobno przesunąłby się wtedy termin wyborów

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 24 maja 2010, 12:36

grze pisze:no i podobno przesunąłby się wtedy termin wyborów
na pewno by się przesunęły a to by był za duży koszt dla partii taka kampanii co trwa o 3 miesiące dłużej niż planowali

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 24 maja 2010, 12:45

Napisałem ten temat bo chciałem Was zachęcić do głosowania właśnie nie na "mniejsze zło" ale na kandydata którego naprawdę byście widzieli na urzędzie prezydenta Polski.
A jest ich trochę bo naprawdę można próbować wybrać zgodnie z przekonaniami z tych 10 ciu kandydatów.
Wkurza mnie że ludzie myślą, a pójdę na bronka głosować bo wybieram mniejsze zło i nie chce żeby znów kaczyński rządził.
Nie słuchaj się mediów, poczytaj w sieci, zapoznaj się z kandydatami, i wybierz..
Może to komuś pomoże wybrać :arrow: http://www.wykop.pl/ramka/368140/klarow ... rezydenta/

W pierwszej turze nikt głosu nie "traci", na pewno będzie 2 tura wtedy będzie trzeba głosować na "mniejsze zło" jakkolwiek ktoś to rozumie. A teraz wybierz tego którego naprawdę chcesz.

No to teraz od siebie.
Ja pójdę do wyborów, bo jeszcze mi się chce tam iść. I zagłosuję na Korwina-Mikke. Nie bierzcie mnie za jakiegoś jego bojownika, czy coś w tym stylu, bo w sieci obserwuje się wielu takich. Nie mam nic wspólnego z nim i jego partią.
Ale od kilku już lat czytam jego felietony w Angorze, ostatnio mocniej się zainteresowałem i czytam sobie jego blog i oglądam jego wystąpienia (niestety tylko w sieci bo w mediach jest zupełnie nieobecny). Gość ma naprawdę rewolucyjne pomysły i łeb na karku. Przede wszystkim sprecyzowane poglądy na różne rzeczy i się ich trzyma !. Są to zwykle niepopularne poglądy i kontrowersyjne, czasem wygłaszane przez Korwina prosto z mostu bez owijania w bawełnę. Ma przez to wielu wrogów. Czasem jestem na niego zły że przedstawia swoje poglądy tak a nie inaczej, nie umie się ani za grosz sprzedać, ale przy tym jest niezwykle konsekwentny i mówi to co myśli. Ja go popieram. Ma mój głos.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 maja 2010, 13:08

Wydaje mi się, że niszowi kandydaci nie mają szans w wyborach z kilku prostych względów:
1) rzadko są obecni w mediach, a co za tym idzie mało znani potencjalnym wyborcom,
2) nie mają tak dużego zaplecza jak kandydaci wystawiani przez większe partie,
3) z powodu braku zaplecza nie mają wystarczających środków na kampanię,
4) brak rozbudowanych struktur partyjnych ogranicza możliwość dotarcia do szerokiego grona wyborców,
5) przeważnie mają mniejsze doświadczenie polityczne (w tym również w kontaktach z mediami),
6) w końcu: skoro ktoś jest mało znany, to nawet jeśli dotrze ze swoim programem do określonej grupy wyborców i przekona tam część, to i tak spośród tych "przekonanych do niego" większość i tak na niego na niego nie zagłosuje z powodu obawy przed stratą głosu.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 maja 2010, 15:14

Oto jak sondaż sondażowi nierówny :arrow: http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 25 maja 2010, 00:02

Odbiegając od tematu ściśle wyborczego. Wiecie co najbardziej mnie w tej polityce wkurza? Wszechobecny kościół :!: Wkurza mnie jak widzę polityków łaszczących się do klechów. Albo jak "czarni" wtrącają się do polityki. Tak być nie powinno :!:

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 25 maja 2010, 19:34

Labiel pisze:Odbiegając od tematu ściśle wyborczego. Wiecie co najbardziej mnie w tej polityce wkurza? Wszechobecny kościół :!: Wkurza mnie jak widzę polityków łaszczących się do klechów. Albo jak "czarni" wtrącają się do polityki. Tak być nie powinno :!:
Niestety tak jest i tutaj czy PO czy PIS wszyscy łaszą się do kogoś...
Nie mam zamiaru głosować na żadnego z powyższych!!!

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 25 maja 2010, 23:24

Oofol pisze:Nie mam zamiaru głosować na żadnego z powyższych!!!
<bravo>

Ja nie mam zamiaru ani na powyższych ani na poniższych, może nie jest to do końca dobre myślenie ale mam ich głęboko w dupie. <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”