[B4 AAH] Stukanie w silniku Foto/wideo
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
[B4 AAH] Stukanie w silniku Foto/wideo
Witam
Może pomożecie mi zdiagnozować problem z moim silnikiem, chodzi mi głównie o dziwnie stukanie dobiegające z silnika.
W trakcie jazdy na lpg strzeliło w kolektor dolotowy, następnego dnia rano przy odpaleniu usłyszałem dziwne stukanie, lecz nie było one tak duże jak teraz.
Gdy rozebrałem kolektor dolotowy okazało się ze jedna z klapek sterujących się urwała, ale nie znalazłem śrubek którymi była przykręcona, poskładałem to wszystko i jezdziłem kilka dni, aż do wczoraj kiedy zaczeło głośno stukać.
Może ktoś miał podobny przypadek ?
Stukanie w silniku Filmik
Może pomożecie mi zdiagnozować problem z moim silnikiem, chodzi mi głównie o dziwnie stukanie dobiegające z silnika.
W trakcie jazdy na lpg strzeliło w kolektor dolotowy, następnego dnia rano przy odpaleniu usłyszałem dziwne stukanie, lecz nie było one tak duże jak teraz.
Gdy rozebrałem kolektor dolotowy okazało się ze jedna z klapek sterujących się urwała, ale nie znalazłem śrubek którymi była przykręcona, poskładałem to wszystko i jezdziłem kilka dni, aż do wczoraj kiedy zaczeło głośno stukać.
Może ktoś miał podobny przypadek ?
Stukanie w silniku Filmik
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 22:37 przez lukaszhaha, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrUsZyNa
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no to zonk niestety śrubki nakrętki itp się nie spalają w silniku :-| mi kiedyś w golfie mk2 kawałem zaworu się wyszczerbił i podziobało tłok i głowice na 1 cylindrze potem na 4 przeciągnęło i to samo... silnik do roboty albo do wymiany, taniej i wygodniej było wymienić... kolego bez zdjęcia głowic chyba nic nie zdziałasz, mogło się tam nie za ciekawie zrobić w środku...
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
tomek44480, w NG lubi też stukać popychacz vacum pompy https://audi80.pl/23-ng-coupepopycha ... 063,15.htm
A żebyś miał spalanie stukowe to musaiłby być bardzo wczesny zapłon co może być wynikiem przestawionego aparatu albo przeskoku paska rozrządzu (aparat napędzany z wałka rozrządu).
Bo normalnie elektronika czuwa nad spalaniem stukowym, chyba że jeździsz na paliwie z prywatengo imporu zza wschodniej granicy gdzie gdzie można kupić beznynę o bardzo niskiej LO.
PS. poza tym to temat o zupełnie innym silniku.
A żebyś miał spalanie stukowe to musaiłby być bardzo wczesny zapłon co może być wynikiem przestawionego aparatu albo przeskoku paska rozrządzu (aparat napędzany z wałka rozrządu).
Bo normalnie elektronika czuwa nad spalaniem stukowym, chyba że jeździsz na paliwie z prywatengo imporu zza wschodniej granicy gdzie gdzie można kupić beznynę o bardzo niskiej LO.
PS. poza tym to temat o zupełnie innym silniku.
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
Dzisiaj zdjąłem lewą głowicę, oto efekty:
Tłok do wymiany, tylko co z głowicą?
[ Dodano: 2010-05-19, 13:34 ]
Głowica już splanowana tłok wymieniony, wał nie ucierpiał tak bardzo, już tylko pozostało poskładać wszystko w całość.
I tutaj mam pytanie do was, jaka była by dobra uszczelka pod głowice? <cena nie gra roli>
Tłok do wymiany, tylko co z głowicą?
[ Dodano: 2010-05-19, 13:34 ]
Głowica już splanowana tłok wymieniony, wał nie ucierpiał tak bardzo, już tylko pozostało poskładać wszystko w całość.
I tutaj mam pytanie do was, jaka była by dobra uszczelka pod głowice? <cena nie gra roli>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
Dzisiaj poskładałem wszystko i próba odpalenia, wyszło dobrze tylko gaśnie na wolnych czasami, i problem z odpowietrzeniem.
Naprawione stukanie
Naprawione stukanie