[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wycinka katalizatora
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No ja dziś jestem po usunięciu katalizatora. Pomijając fakt, że jade na poprawke bo spierdzielili mi montaż i napitala mi wydech o podłge lub belke to teraz wrażenia. Co dziwne auto nie kopciło mocniej. Praktycznie różnicy nie ma. Fakt lepiej sie wkręca na obroty i przedział między 3-4 tyś wyrażnie lepszy... poporstu równo ciągnie do 4 tyś. Zamiast kata wspawałem tłumik przelotowy który wyhląda jak katalizator aby sie nie czepiali na przeglądach.
hahha za 130 zł?:D podjedz do byle jakiegos tlumikarza jak nie chcesz aby wymieniac katalizator to poprostu go wybij i wsadz na nowo, chyba ze chcesz ala zamienik tylko przelotówka to kosztuje 70zł. Ja pojechalem do mechanika mial odrazu taki tlumiczek i zrobil mi to zadarmo razem z kosztem tego tlumiczka ale za kata
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
witam u mnie z tym katem to bylo tak ze sam mi go wyplul niewiem jak to sie stalo,ale normalnie przez rure wylatywaly kawalki kata.Tylko zastanawiam sie do dzisiaj jak przelecialy przez srodkowy tlumik,(bo koncowy jest przelotowy.)Potem jak zostala joz posta puszka to pyrczalo w niej tak jakby popkorn w niej strzelal.Denerwowalo mnie to strasznie.Wiec poczytalem tutaj na forum tematy o wycince kata i wstawianiu rory.Wiec wziolem sie za robote , wymontowalem puche,obciolem kolnieze ,wziolem kawalek rorki kajnerowej , i wbilem ja na chama mlotem do srodka az przeszla na wylot(otwory wlotowy i wylotowy nie sa w jednej lini ale duzy mlot dal rade i rorka sie poddala i przeszla na wylot).Potem obciolem wystajace kawalki rorki obspawalem ladnie do okola , przyspawalem kolniez i gotowe <ok>
-
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80