Jakiś czas temu w aucie nagrzewnica dmuchała tylko powietrzem zimnym - także po ustawieniu na ciepłe. Ostatnio jak włączałem ogrzewanie pojawił się kolejny kłopot - gdy chciałem ustawić bieg nawiewu pokrętło zostało mi w ręce. Próbowałem wsadzić je na miejsce i myślałem, że po prostu sobie wypadło i trzeba je tam zamocować z powrotem, ale okazuje się, że pokrętło (choć raczej nie wygląda na uszkodzone) po włożeniu na miejsce odstaje i da się nim kręcić, ale bez efektu. Dodam, że już zaraz po kupnie auta zauważyłem, że pokrętło od ustawiania gdzie powietrze ma dmuchać (te z prawej) po przełączeniu na pewną pozycję 'wypadało' (na innych dwóch pozostałych pozycjach było OK). Prosiłbym o pomoc.
Na przyszłość tytułuj wątki w taki sposób aby tytuł streszczał istotę problemu.
[B3] Problemy z pokrętłami nawiewów
[B3] Problemy z pokrętłami nawiewów
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 15:13 przez MP91, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Z tymi pokrętłami to jest pewien problem. Jak wyciągasz pokrętło to na tej plastikowej części powinna być taka metalowa opaska samozaciskowa. Podejrzewam że ona ci wypadła i przez to nie możesz wcisnąć pokrętła do końca. Wyjmij pokrętło i zobacz czy jest opaska. Jeśli jej nie będzie na pokrętle to pewnie jest w panelu. Musisz ją założyć najpierw na pokrętło, a potem całość wcisnąć - trzeba użyć tu trochę siły.