[80 b4 2,6 abc] Wskaźnik temperatury czasem nie działa
[80 b4 2,6 abc] Wskaźnik temperatury czasem nie działa
Witam jestem posiadaczem audi b4 2,6 mam problem z wskaznikiem temperatury.Polega on na tym że czasami nie wskazuje.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 13:00 przez kamson82, łącznie zmieniany 1 raz.
[80 b4 2,6 abc]
Witam kolego dzięki za odpowiedz tylko mógłbys wyjasnic prosciej.Jaka płytkę przelutowac?odpinałem czójnik i styki sa oki.Chyba że gdzies dalej jakies kostki sa?PS mam też problem z obrotami może coś na ten temat mi podpowiesz.Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-06-01, 21:21 ]
Zapomniałem wskaznik paliwa działa ok.
[ Dodano: 2010-06-01, 21:21 ]
Zapomniałem wskaznik paliwa działa ok.
Więc tak. Wyciągnij zegary na stół, odkręć wskaźnik temp. I przelutuj wszystkie luty które są wkoło niego. Podoginaj też te blaszki które łączą wskaźnik z płytką bo mogą gdzieś nie łączyć. A z obrotami sprawa wygląda podobnie... Zobacz czy gdzieś nie pękła Ci płytka licznika bo mogły pęknąć jakieś ścieżki. Też przelutuj wszystkie styki i Przeczyść wszystko a powinno być dobrze;)
[80 b4 2,6 abc]
Dzięki kolego wyjałem licznik ale nic nie lutowałem wszystko wyglądało oki tak wiec złozyłem i jest ok wskaznik działa.Może doradzisz mi cos w sprawie obratów czasami mi szaleją(falują).Pozdrawiam
[80 b4 2,6 abc]
Witam właśnie buja silnikiem
[ Dodano: 2010-06-04, 11:59 ]
Nie mam gazu byłem juz dwa razy na kompie i nic żadnych błędów.Słyszałem że to moze byc wina silniczka krokowego,ale nie pokazuje żadnych błędów.Pozdro kolego
[ Dodano: 2010-06-04, 11:59 ]
Nie mam gazu byłem juz dwa razy na kompie i nic żadnych błędów.Słyszałem że to moze byc wina silniczka krokowego,ale nie pokazuje żadnych błędów.Pozdro kolego
Nie ma błędów. Więc trzeba szukać gdzie indziej po pierwsze musisz zobaczyć czy gdzieś nie łapie lewego powietrza bo w twoim silniku często to odpowiada za falowanie obrotów. Przewody wysokiego napięcia i wogole cały układ WN sprawny? No i filtry paliwa i powietrza bo może coś troche go blokuje? To na początek:P troche tego ale wiadomo że na odległość to trudno tak powiedzieć:P