Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wzmacniacz - oznaki spalenia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Wzmacniacz - oznaki spalenia

Post autor: DYZIO » 02 lut 2009, 23:15

Panowie jadę dzisiaj sobie jak zawsze muza gra nie głośno zatrzymałem się do bankomatu wyłączyłem radio wszystko było ok przyszedłem jadę włączyłem radio chwile pograła skrzynia i przestała grać :cry: Wysiadam zaglądam do bagażnika i co widzę świeci się czerwona lampa od remote czy jak tam się to nazywa. Bezpieczniki 2 całe nie spalone Wzmacniacz ustawiony na pół gwizdka jak to się mówi. Co to może być :?: :cry:
Dodam że dioda od zasilania pali sie normalnie i jak odkręciłem kabel zasilający +12 i ponownie zakręcę na chwilę to skrzynia zdarzy wydać tylko przez ułamek sekundy dźwięk i zapala się czerwona lampka i już jest cisza :-/
Aha nie napisałem z czym gra ten wzmacniacz a gra on z Powerbassem S12 w skrzyni zamkniętej 30 litrowej
Pomóżcie bo taka cisza w samochodzie :-/
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:51 przez DYZIO, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 lut 2009, 23:38

Czyli świeci Ci się tylko czerwona lampka? Jeśli tak to zamień kabel od załączania wzmacniacza z wyjścia remote na wyjście elektrycznie sterowanej anteny (bodajże niebiesko-biały z tego co pamiętam) lub podepnij na krótko V12 do wyjścia remote we wzmacniaczu i sprawdź czy hula.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 lut 2009, 00:52

Czerwona dioda PROTECT zazwyczaj oznacza zwarcie lub uszkodzenie końcówki mocy.
Rozumiem, że o protect Ci chodzi a nie remote.

Odłącz głosniki od wzmacniacza, odłącz przewody sygnałowe. Włacz wzmacniacz podając mu na remote +12V z radia czy z jakiegokolwiek innego źródła.

Jeśli nadal pali się czerwone PROTECT, uszodzony został wzmacniacz (czyt spalił się)
Tylko zaglądając do środka elektronik/spec może temu wówczas zaradzić.

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 03 lut 2009, 22:20

Odłącz wszystkie przewody od wzmaka tak jak mówi Doc, za pewne przegrzana została końcówka.
A spytam jeszcze jakie masz przewody zasilające? Chodzi mi o grubość.

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 22 wrz 2009, 23:02

Panowie od tamtej pory nic się nie zmieniło nie naprawiłem tego carpawera bo nie znam żadnego fachowca który by się tym podjął odkręciłem tylko pokrywę durny myśląc że coś zobaczę spalonego na gołe oko <mur> no i skończyło się to tym że zgubiłem 2 śrubki <mur> Jeździłem teraz na jakimś pożyczonym szajsie i chce teraz coś kupić konkretnego.

Na wzmaka do tej skrzyni chcę przeznaczyć jakieś 600zł ale tez myślę o założeniu dobrych głośników w drzwi przednie i wywaleniu tych głośników z deski i dlatego może warto kupić jakiś wzmak 3 lub 4 kanałowy i żeby odrazu zasilić te przednie głośniki. Czy lepiej kupić jakiś mały oddzielny wzmacniacz na te przednie głośniki i może się uda upchnąć go w desce żeby nie ciągać tyle kabli do i z bagażnika

Co mi poradzicie bo już mam mętlik w głowie.
Pozdrawiam :!:

Ps. ten mój carpower jest na sprzedaż jeśli ktoś potrafi go sobie zrobić <ok>

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 23 wrz 2009, 14:50

Kolego ja miałem tak samo tylko że u mnie to jeszcze poszedł dym jadąc po przez miasto oddałem do elektronika wymienił 2 końcówki mocy i coś jeszcze też sie świeciła czerwona a mój został uszkodzony prawdopodobnie dlatego że stał na podłodze i nie miał wentylacji lub dlatego że nie miałem wyłącznika ani kondensatora i podczas odpalania powstały skoki napięcia i go załatwiły

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 29 maja 2010, 01:19

Odkopuje swój temat ponownie
Ponieważ nie mam już ani wzmacniacza ani głośniczka została mi tylko skrzynia
I teraz jaki głosniczek polecacie dobry a tani i do niego wzmacniacz
Widziałem na allegro skrzynie zamkniętą magnata głośniczek 300mm za 169zł oczywiście nowe warte są te magnaty czy nie bo cena śmieszna <ok>

Ale ogólnie chodzi mi o jakiś głośniczek w przedziale 250 rms ido tego wzmacniacz też pewnie 250 rms nad wzmacniaczem myśle teraz nad carpowerem ale hp-602 on ma chyba 225 rms ale myśle że da rade
Więc może lepiej wy mi coś doradźcie <ok>

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 29 maja 2010, 06:33

jeśli ma to być coś bardziej porządnego niż magnat to popatrz na głośniki Powerbass-a, a jeśli wzmak będzie odrobinę słabszy to powinien dać se radę z napędzeniem tego. Z resztą temat był już wałkowany

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 29 maja 2010, 08:22

A czy taki zestaw zagra juz w miarę magnat_edition_b33 + carpower_hpb_602
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 23:51 przez DYZIO, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Garo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Garo » 29 maja 2010, 08:29

Hertz ES 300 :mrgreen:

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 29 maja 2010, 10:29

Witam. Sprzet miałby byc nowy, czy ewenentualnie używki tez cie interesują :?: hmm, ilość wzmaniaczy zależy od ciebie, zależy czego oczekujesz, iloscia miejsca jaką dysponujesz...jeżeli naprawdę chciałbyś przyoszczędzić z miejscem to najlepszym rozwiązaniem byłaby jakaś dobra 4kanałówka, jeżeli nie to jak najbardziej, zacznij od przodu, lub od suba jeżeli bardzo zależy ci na najniższych częstotliwościach, chociaż to zaczynanie wg mnie od d... strony, a za jakis czas śmiało można dokupić wzmaka i realizować przód...Jak jest ostatecznie z budżetem na suba i wzmak :?:

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 31 maja 2010, 00:36

BeeAndHunny pisze:Sprzet miałby byc nowy
Nie musi być nowy :!:
BeeAndHunny pisze:Jak jest ostatecznie z budżetem na suba i wzmak :?:
Najlepiej by było tak 500zł bo już nie chce wywalać dużo kasy bo jak znowu mi się coś spali to chociaż mniejsza strata <ok>

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 31 maja 2010, 13:33

Stwierdziłeś żę chciałbys zainwestować w jakiś mniejszy mocowo sub i wzmak, więc jeżeli chciałbyś sobie jakos bardziej w jakośc polecieć a nie w napier... suba, to szukałbym czegoś z oferty JL10W1v2-4 lub RE Rex 8"obydwa w granicach 3 stów, Jl 150 Rms, Re 175 Rms, wzmak wystarczyłby ok 250 Rms i może uzupełnić to przodem za jakis czas...Jężeli miałoby być jeszcze taniej to brałbym pod uwagę ITmds08 ale w sedanie mógłoby okazać się trochę za słabo, i jeżeli myslisz o przodzie a kasowo miałoby być wyjść przyzwoichie to zakup 4 kanałówki i zrobienie mocniejszego przodka .Niestety niczego w uzywkach jak narazie konkretnego nie zauważyłem, jeżeli lubisz więcej basu, a PB s-12 ci odpowiadał i skrzynka ci została, to szukać PB i do tego powiedzmy US Amps'a XTerminator 800.2, w używkach w dobrej kasie sie trafiają te piece lub jakiegoś HiFonics'a...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl