Witam
Chce przystąpić do wymiany płynu hamulcowego (auto z ABS) ale nigdzie nie znalazłem informacji jak go wymienić. Kiedyś gdzieś czytałem żeby stary płyn ze zbiorniczka wyciągnąć strzykawką, nalać nowego i odpowietrzać, aż z odpowietrzników poleci nowy płyn. Czy tak faktycznie należy zrobić?? jeśli nie to jak. Jaka jest kolejność odpowietrzania (auto z ABS) i w ogóle ile płynu wchodzi do układu??
[B4 1Z] Wymiana płynu hamulcowego
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Płynu musisz kupić dwie butelki zaczynasz odpowietrzanie od najdalszego koła od pompy czyli tylne prawe najlepiej przez przezroczystą rurkę i i pojemnik jak zobaczysz czysty płyn to zakręcasz i po sprawie gdzieś kiedyś czytałem że jak autko ma abs to przy odpowietrzaniu musi być włączony zapłon ale ja robię normalnie na wyłączonej stacyjce
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Powinno dać radę, ale chce ci się tak bawić? Jeśli te zaworki odpowietrzające odkręcałeś jakiś czas temu to możesz próbować, ale jeśli nie wiesz kiedy były ruszane to ja bym nie ryzykował. Przy nieumiejętnym podejściu do nich możesz je złamać a potem będzie kłopot.Jelly pisze:Jeszcze jedno pytanie - czy a rade odpowietrzyć układ bez zdejmowania kół - z kanału :?: