[1.9TDI 1Z] Pisk gdzieś w kole
[B4 ABK +LPG] piski w czasie jazdy
Witam,
sprawa polega na tym , że podczas jazdy w momencie odpuczenia gazu i toczenia się słychac jakies dziwne piski z przodu samochodu. dzieje się tak nie zawsze ale przeważnie jak samochód jest rozgrzany, zawieczenie robione 5 tys temu.
pozdrawiam i czeka na pomysły
sprawa polega na tym , że podczas jazdy w momencie odpuczenia gazu i toczenia się słychac jakies dziwne piski z przodu samochodu. dzieje się tak nie zawsze ale przeważnie jak samochód jest rozgrzany, zawieczenie robione 5 tys temu.
pozdrawiam i czeka na pomysły
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Podepnę się pod temat ponieważ słyszalne są u mnie piski podczas jazdy ale nie zawsze, ale jak już się zaczną to piszczy cały czas i strasznie to irytuje. sprawdziłem już wszystko co było możliwe klocki, osłony tarcz, przeguby i co tylko znajduje się w sąsiedztwie hamulców. Ale mam takie pytanko czy mogę zamienić klocki stronami znaczy te z lewego koła założyć na prawe i na odwrót tak aby mieć pewność że to klocki taki odgłos wydają, ponieważ przy hamowaniu odgłos pisku ustaje a po puszczeniu pedału hamulca znowu go słychać.
Dawno mnie nie było ale temat naprawiony. Zakładając amortyzatory założyłem na nie specjalne osłony, które mają budowę harmonijki i zasłaniają całą część chromowaną. Problem polegał n tym, że osłona zbyt ciasno wchodziła i podczas ruchów amortyzatora powietrze wychodząc z niej gwizdało i to był ten pisk. Wystarczyło lekko poluźnić osłonę.
Pozdrawiam i zamykam.
Pozdrawiam i zamykam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
dobre :mrgreen:kosmik903 pisze:Zakładając amortyzatory założyłem na nie specjalne osłony, które mają budowę harmonijki i zasłaniają całą część chromowaną. Problem polegał n tym, że osłona zbyt ciasno wchodziła i podczas ruchów amortyzatora powietrze wychodząc z niej gwizdało i to był ten pisk. Wystarczyło lekko poluźnić osłonę.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
no <rotfl2>MUNIOR pisze:dobre :mrgreen:kosmik903 pisze:Zakładając amortyzatory założyłem na nie specjalne osłony, które mają budowę harmonijki i zasłaniają całą część chromowaną. Problem polegał n tym, że osłona zbyt ciasno wchodziła i podczas ruchów amortyzatora powietrze wychodząc z niej gwizdało i to był ten pisk. Wystarczyło lekko poluźnić osłonę.