Witam
Mam następujące pytanie co do tych wiatraków. Mam Audi B4 z 95 roku z silnikiem 1.9 TDI, i teraz mój następujący problem. Od jakiegoś czasu wiatraki wcale się nie zalączały, więc sprawdziłem je na krótko, i teraz jest tak, że jak stacyjka jest przekręcona na zapalone kontrolki to wiatraki się włączają, natomiast jak tylko przekręce kluczyk w pozycje 0 to od razu się wyłączają??Połączenie jest cały czas na krótko. Czy to normalne??? nie wiem jak będzie jak zmienie czujnik na nowy czy wtedy np jak silnik się nagrzeje czy jak zgasze samochód od razu nie powinny się wyłączyć, jutro zobacze :-|
Co radzicie??
[B4 Z1 TDi] Wiatraki
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Masz rację ,ale nie jest tak w przypadku aut ze stajni audi vw ,przynajmniej tego o którym jest mowa czyli 1,9 TDI 1 Z .Fabryka tak to wymysliła że po wyłaczeniu zapłonu wentylatory stają ,w sumie to może i dobrze bo gdyby padł czujnik w chłodnicy w pozycji włączającej wentylatory to wyjechały by aku do końcaM@rcus pisze:Hmm.. czy ja wiem czy powinny? jeśli autko dobrze przygrzejesz to nawet po wyłączeniu stacyjki wentylator powinien pracować,