[B4 1,9TDI] woda przedostaje się do wewnątrz
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kolego miałem ten sam problem..dopiero co sobie z nim poradziłem..
Otwórz maskę i obok bezpieczników po prawej masz dziurkę gdzie idzie linka i tam powinna być uszczelka ona ci prawdopodobnie wyleciała.Musisz wsadzić tą uszczelkę i ja ją zakleiłem silikonem.Potem to najlepiej rozebrać wszystko w środku i suszyć bo jesli juz masz tak wody to masz filc mokry pod spodem..mi to wszystko zajęło 2 dni rozbieranie suszenie i składanie.
Otwórz maskę i obok bezpieczników po prawej masz dziurkę gdzie idzie linka i tam powinna być uszczelka ona ci prawdopodobnie wyleciała.Musisz wsadzić tą uszczelkę i ja ją zakleiłem silikonem.Potem to najlepiej rozebrać wszystko w środku i suszyć bo jesli juz masz tak wody to masz filc mokry pod spodem..mi to wszystko zajęło 2 dni rozbieranie suszenie i składanie.
raz miałem u siebie podobny motyw w b3, z tym ze nie lało mi się po listwach a cichcem po blachach i pod wykładzinę. weź pod uwage także rozszczelnienie się blach, mi się rozszczelniło po przejechaniu przez parę ostrych dziur i lało mi się z podszybia z tej rynienki, z tym ze nie przelewało się przez wlot powietrza a przez szpare między blachami, jak to nie szyba jak twierdzi spec i dajej będzie się lać to wyjmij schowek, zagnij wykładzinę , zdemontuj listwy tak żebyś jak najwiecej odsłonił, mocna latara w rękę i szukaj przecieku jak ktos ci będzie lał wodę po szybie.
tego filcu jak ci mocno zamókł to nie wysuszysz dobrze, będzie śmierdzieć raczej, u siebie ja to wszystko wyrwałem, cała prawą stronę aż do kanapy i polozyłem taki filc co się nim wersalki obija i takie tam, coś tam wymyslisz
powodzenia
tego filcu jak ci mocno zamókł to nie wysuszysz dobrze, będzie śmierdzieć raczej, u siebie ja to wszystko wyrwałem, cała prawą stronę aż do kanapy i polozyłem taki filc co się nim wersalki obija i takie tam, coś tam wymyslisz
powodzenia
-
- Forum Audi 80
woda w nogach po stronie pasażera
Witam, również ostatnio po deszczowych dniach zebrało się u mnie w audi sporo wody w środku. Woda jest tylko z przodu po stronie pasażera. Czytając wypowiedzi i podpowiedzi użytkowników tego forum zacząłem szukać przecieku i myślę, że go znalazłem (pokazany na zdjęciach). Woda przedostaje się do środka z pod tej czarnej uszczelki, która jest widoczna po zdemontowaniu schowka. Lałem wode na szyber, lałem na szybę i tam w okolice filtru kabinowego. Wydaje mi się, ze lejąc na szyber nic nie leci, a czy to szyba czy coś koło filtru mam problem bo lejąc wode po szybie spływa ona też koło filtru.
Dołączam też zdjęcie szyby, chciałbym nadmienić, że szyba miała taką jasną smugę w dniu zakupu (ponad dwa lata temu) a problem pojawił się dopiero teraz. W sumie chciałbym potwierdzić czy woda wydostająca się z tamtego miejsca to na 100% szyba, czy może być inna przyczyna.
Audi 80, b3, '89r, 75KM, sedan z szyberdachem
Pozdrawiam
Dołączam też zdjęcie szyby, chciałbym nadmienić, że szyba miała taką jasną smugę w dniu zakupu (ponad dwa lata temu) a problem pojawił się dopiero teraz. W sumie chciałbym potwierdzić czy woda wydostająca się z tamtego miejsca to na 100% szyba, czy może być inna przyczyna.
Audi 80, b3, '89r, 75KM, sedan z szyberdachem
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 sie 2010, 10:56 przez bakus, łącznie zmieniany 1 raz.