Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8 b3] Wysokie obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Halski18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8 b3] Wysokie obroty

Post autor: Halski18 » 02 kwie 2010, 18:15

Witam wszystkich Klubowiczow audi 80. Mam problem z obrotam ,a dokladniej przy odpalaniu silnika mam wbite obrotu 1,6 - 2,2 i nie wiem czemu . Dzis z rana sprawdzilem linke czy nic sie nie zacina - noi nie zacina . Doszlem do wniosku ze problem stanowi to cudo . Jest to ten odstep . Gdybygo nie bylo to wszystko bybylo moim skromnym zdaniem cacy . Moze i jestem wbledzie , ale zabardzo to sie nie znam . Prosze o Pomoc . Z gory przepraszam za bledy :) Zalanczam zdj.

jezeli to jest to, to poprosil bym intrukcje naprawy :)
Obrazek

[ Dodano: 2010-04-03, 11:44 ]
Czy taka luka powinna faktycznie byc??

Awatar użytkownika
davideks
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davideks » 02 cze 2010, 17:41

kolego pomógłbym ci ale kompletnie z tego zdjęcia nie wudać o jaką lukę ci chodzi. Jeśli mowa jest np. o przerwie miedzy dolną a górną częścią układu wtryskowego to tam wszystko musi być sztywne. opisz dokładnie problem to zobaczymy.

Awatar użytkownika
gibalohio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gibalohio » 03 cze 2010, 20:46

Kolego Halski18 wydaje mi się że to urządzenie z czerwoną gumką w kształcie harmonijki masz popsute. Trzpień powinien być schowany, a jest wysunięty chyba na maxa. Nie wiem jak to się nazywa ale powinno to działać tak: po zwolnieniu pedału gazu dźwignia szybko dochodzi do tego trzpienia, a potem trzpień powinien się powolutku schować obniżając obroty do wymaganych. Sprawdź czy trzpień jest ruchomy jeśli nie wymień to urządzenie bądź postaraj się naprawić. U mnie się zatarło i ściągnołem tą czerwoną gumkę napsikałem WD-40 i kombinerkami rozruszałem, wkręciłem z powrotem i jest git. Pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl