Mam 2 pytania
1. Pod filtrem powietrza i nad (na pokrywie) jest duża ilość oleistej mazi.
Tak ma być?
2. Zaobserwowałem nieszczelność (widoczna na zdjęciu), chyba w rurze w której biegnie powietrze.
Udało mi się zminimalizować dziurę ale czy mogę tak jeździć do środy (w środę udaję się do mechanika)?
[B3 PM] maź pod filtrem powietrza i nieszczelność w rurze
-
- Forum Audi 80
Witam, generalnie jest to olej ze skrzyni korbowej silnika z tzw odmy. Jest to raczej normalna sprawa chyba, że dzieje się coś z olejem tzn ubywa? U mnie też to jest także ja proponuje nie przejmować się. Skrzynia korbowa jest odpowietrzona a gazy z niej idą odma do obudowy filtra powietrza:) Powiedz kiedy wymieniałeś olej? Jeśli chodzi o tą dziurkę to moim zdaniem nie przeszkadza ponieważ jest przed filtrem powietrza więc ewentualne zanieczyszczenia są i tak ''wyłapane''. Pozdrawiam
- michael80b3
- Forum Audi 80
Witam, co do pierwszego pytania to niema się czym martwić, ta maź pochodzi z odmy ale powinieneś co jakiś czas zdejmować węża który idzie do filtra i go przeczyścić bo będziesz miał brudny filter. A z tą nieszczelnością to możesz jeździć bez problemu ważne jest żeby nie było nieszczelności za filtrem.
jakub-jakub1, michael80b3, dziękuję bardzo
jakub-jakub1 80tke kupiłem tydzień temu, poprzedni właściciel powiedział że olej był wymieniany 5tyś km temu.
michael80b3 Sprecyzuj, proszę o który wąż chodzi.
Czy nieszczelność mogę zakleić wzmacnianą srebrną taśmą, czy trzeba jakąś specjalną, bo nie wiem jak nazywa się ten element?
jakub-jakub1 80tke kupiłem tydzień temu, poprzedni właściciel powiedział że olej był wymieniany 5tyś km temu.
michael80b3 Sprecyzuj, proszę o który wąż chodzi.
Czy nieszczelność mogę zakleić wzmacnianą srebrną taśmą, czy trzeba jakąś specjalną, bo nie wiem jak nazywa się ten element?
- michael80b3
- Forum Audi 80
Akurat tutaj nie zaznaczyłeś tego o który chodzi, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64f ... 60d7d.html tutaj Ci zaznaczyłem (nie krytykować za zdolności artystyczne)