[80 B4 2.0 ABT] Klimatyzacja nie chłodzi dobrze
[80 B4 2.0 ABT] Klimatyzacja nie chłodzi dobrze
Witam, mam problem z klimatyzacją, auto mam jakieś 3 miesiące. Robiłem remont silnika (wymiana uszczelki pod głowicą. Po remoncie uzupełnili mi klimę i działała dobrze aż pewnego upalnego dnia, gdy ją właczyłem zimne powietrze leciało tylko ze środkowego kanału z bocznych lecie letnie. na nogi zimne a na szybę też letnie. dałbym sobie głowę uciąć że z tych bocznych też zimne leciało. Co może być nie tak.?? Bardzo proszę o pomoc.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Tak jest w naszych audiczkach ,że ze środkowych kratek leci zawsze chłodniejsze powietrze niż z bocznych.Pytanie teraz czy to ze środkowych u ciebie leci zimne czy bardzo zimne?Jeżeli zimne to radziłbym sprawdzić ilość czynnika w układzie i nie sugeruj się tym ,że niedawno nabijałeś.Skraplacz lubi sobie zgnić ni z stąd ni zowąd i czynnik ucieka.
Szczelność układu najlepiej sprawdzać azotem.Jeżeli układ jest szczelny ,ilość czynnika odpowiednia to mogła siąść sprężarka.
Fajnie jest mieć klimę w aucie ale czasem jest to kosztowne.
Pozdro
Szczelność układu najlepiej sprawdzać azotem.Jeżeli układ jest szczelny ,ilość czynnika odpowiednia to mogła siąść sprężarka.
Fajnie jest mieć klimę w aucie ale czasem jest to kosztowne.
Pozdro
Dałbym głowe sobi uciąć że leciało zimne z bocznych też. Bo jeszcze mówiłem, że lewą ręke mam całą lodowatą
[ Dodano: 2010-06-09, 15:41 ]
Panowie byłem u panów od klimatyzacji podłaczyli pod komputer napibi od nowa. Stwierdzili ze za malo czynnika chłodzącego. MOze być to wyciek. Mowili aby przyjechać za tydzień sprawdzą lampą UV bo w tym czynniku dodany był płyn UV. Modlę się żeby było ok a jak ma być jakiś wyciek to pod maską .
[ Dodano: 2010-06-09, 15:41 ]
Panowie byłem u panów od klimatyzacji podłaczyli pod komputer napibi od nowa. Stwierdzili ze za malo czynnika chłodzącego. MOze być to wyciek. Mowili aby przyjechać za tydzień sprawdzą lampą UV bo w tym czynniku dodany był płyn UV. Modlę się żeby było ok a jak ma być jakiś wyciek to pod maską .