[all] grill
[all] grill
chciałbym się dowiedzieć czy to jest normalne że mam zaślepiony grill w swoim samochodzie tzn może inaczej :] czy istnieją jakieś zaślepki może na zimę do zaślepiania grilla ?? ponieważ ja w swojej mam zaślepiony i nie wiem czy to jest normalne. dodam że to silnik NG.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Najczesciej w benzynach ori grile były zaślepiane, tą zaślepke mozna zdjąc ale po co chłodnice i tak masz z boku wiec w niczym Ci to nie przeszkadza. Gorzej jak ktoś w dieslu ma taka zaślepke wtedy to juz wiadomo ze coś było kombinowane z autem, albo zmieniana maska ablo sam gril wsadzony z benzyny <ok>
starałem się wrzucić to zdjęcie dla ciebie ale nie wychodzi mi to znaczy zarejestrowałem się na Fotosik.pl ale gdy dodaje zdjęcie to na początku wszystko jest ok czyli wgrywa a później wyskakuje monit że "brak zdjęcia"
więc postaram się opisać tę zaślepkę :
1. jest czarna
2. można ją zdemontować
3. zaślepia grill ;]
więcej grzechów nie pamiętam xD
myślę że na zimę jak znalazł ale na lato ją zdemontuje i zobaczę ale na pewno nie powinno się nic dziać bo mam dobry termostat :]
pozdrawiam
więc postaram się opisać tę zaślepkę :
1. jest czarna
2. można ją zdemontować
3. zaślepia grill ;]
więcej grzechów nie pamiętam xD
myślę że na zimę jak znalazł ale na lato ją zdemontuje i zobaczę ale na pewno nie powinno się nic dziać bo mam dobry termostat :]
pozdrawiam
gdzieś się spotkałem z opinią, że te osłonki były montowane w dieslach na zimę i że to miało związek z tym, że diesle słabiej łapią temperaturę, żeby się mogły dogrzać. jednak jeśli to jest klejone, to nie wiem czy ta teoria nie bierze w łeb.joandaw pisze:Jak będzie z ta zaślepką na lato czy auto 1.9 tdi nie będzie się za mocno grzać proszę o opinie na ten temat.Mi bardziej chodziło by o osłonę chłodnicy klimy żeby nie została podziurawiona przez drobne kamyki itp.
w lato bym z tym nie jeździł. o chłodnicę klimy się nie martw, bo skoro auto przejeździło większość swojego życia bez tej osłonki, to pojeździ bez niej dalej