Audio w b4 - foto
Dawid... zagięli mnie w sklepie car audio(swoja drogą koleś gadał z sensem i wiedział co mówił w porównaniu do krętacza z innego sklepu car audio) w cenie 1000zł powiedzieli, że mam dać im zrobić taschki ok 300-400zł niby z prawdziwego zdarzenia + do tego głośniki i teraz słuchaj uważnie DLS A6C ~~400zł i jakiś wzmacniacz lipny a jak dozbieram to żeby sobie go wymienić bo jak to ujął "Sinuslive zagra jak kicha" i lepiej zainwestować w dobry przód a potem się zająć piecem. Oczywiście wygłuszanie robię sam bo jeszcze z dobrym piecem i wygłuszaniem to ja bym potrzebował z 1500zł... generalnie co sądzisz o pomyśle sprzedawcy? :mrgreen:
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
hmm, gość ci pociska bo muszą na czymś zarabiać...stwierdził że sinusy to kicha ale polecił ci 2x droższą alternatywę wiec wiadomo że mogą lepiej zagrać, a ty byłeś nastawiony raczej na swój wkład pracy,dobór sprzętu i budżet...W tej cenie która obrałeś to jedynie ewentualnie można byłoby w używki pownikać i mogłoby być lepiej, na pewno używanego pieca bym szukał bo w cenie GZ można już fajną używke szarpnąć, a co do głośników...A6C nie słyszałem ale R6A nieźle grają, ale cena też niezła...ten model DLS'ów, który podałeś stoi ok 6 stów, ale niestety tu już zaczyna odgrywać role cena...zawsze w innym sklepie inny kolo jeżeli powiesz mu co chcesz mieć, bądź co zaproponowali ci w innym sklepie, może zaproponować ci siś innego, lepszego, ale droższego, badz cos w dobrej cenie, co np zalega na magazynie długo już...jeżeli miałbym 4-5 stów to dozbierałbym na Hertz'e hsk 165...ten systyem zagosciłby na dłuzej w gablocie zapewne ale do tego trzeba jeszcze dobry piec a budżet rośnie w miare apetytu i mozna w nieskończoność wprowadzac mody i kupowac nowe klocki...
[ Dodano: 2010-06-07, 22:07 ]
Net mi lipnie smiga...jak bedziesz chciał głębiej wniknać to dawaj na gg...ciekawa aukcja jeżeli zdecydowałbys sie na uzywki http://www.allegro.pl/item1064325795_he ... kazja.html
[ Dodano: 2010-06-07, 22:07 ]
Net mi lipnie smiga...jak bedziesz chciał głębiej wniknać to dawaj na gg...ciekawa aukcja jeżeli zdecydowałbys sie na uzywki http://www.allegro.pl/item1064325795_he ... kazja.html
JAAAAAAAAAAAAAAAA napisałem się tyle i znowu od początku wszystko pisać! :-x na szybkości napisze tyle: jak oddasz samochód do warsztatu to zedrą z Ciebie kasę, a potem w razie czego jak będzie problem to winnych nie ma (życie niestety pokazuje że tak jest, dosyć często). Poza tym, Twoje mody nie są jakoś specjalnie skomplikowane jak np. obszywanie słupka z gwizdkiem skórą, dlatego radziłbym Ci chociaż podjęcie próbę z zamontowaniem tego wszystkiego do kupy warsztat odwiedziłbym dopiero wtedy, jakbym miał naprawde konkretny samochód i konkretny sprzęt do zamontowania z konkretnym wykończeniem. BO z doświadczenia wiem jedno: jeżeli zrobiłeś coś, co wygląda w miarę schludnie i wszystko to trzyma się , to gwarantuje, że nie wyjdziesz prędko z samochodu i będziesz się gapił w to jak w obrazek, czując w sercu dumę, że to Ty to zrobiłeś :mrgreen: (przynajmniej ja tak miałem :oops: ). Wracając do samego sprzętu: jeżeli jesteś początkującym słuchaczem CA, to nie ładowałbym się specjalnie w drogi sprzęt, jednocześnie omijając takie firmy jak boschmann, alphard, peying itp (osobiście nie słuchałem, ale czytałem troche po forach, i jakoś ogólnie widząc je w necie to mi już brzydnie),a jednocześnie zwróciłbym uwagę na używane wzmacniacze, ale już niekoniecznie głośniki. Ale w razie czego to mam w domu na półce hertze hsk, esk, jakbym się spytał taty to może je sprzeda, jak zdecyduje że nie montuje tego w nowym samochodzie (nie ma miejsca za bardzo na 16cm). Ale na Twoim miejscu to chyba pozostałbym przy tych sinusach.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Eniu
Maiłem nadzieje , ze na zdjęciu nie będzie widać tych nierówności koło głośnika 8-) .Cóż trzeba to poprawić ;]
- BeeAndHunny
- Forum Audi 80
widze że się zdecydowałeś na dokręcenie głśnika do panela głośników co prawda nie słuchałem, ale czytałem że grają smakowicie :mrgreen: teraz polecam to wszystko poszpachlować i wyszlifować, obić jakimś materiałem i gitara gra :lol: co do wzmaka to słyszałem że stare alpiny są dobre, w tej kwocie się spokojnie zmieścisz :mrgreen: a jakie radio masz zamiar zaaplikować? aa i co z tymi taczkami co je zamówiłeś?
-
- Forum Audi 80
@gadzik90
Nie zamówiłem w końcu tych taschek ;p JaMamLagune powiedział, że robimy sami to robimy sami ;p no i efekt jest widoczny na zdjęciu choć teraz już wszystko ładnie jest oszlifowane
PS. Kamil ojciec na wyjcu z papierem sciernym przejechal i troche nas zawstydził :roll: zobaczysz jak to teraz wygląda <ok>
Nie zamówiłem w końcu tych taschek ;p JaMamLagune powiedział, że robimy sami to robimy sami ;p no i efekt jest widoczny na zdjęciu choć teraz już wszystko ładnie jest oszlifowane
PS. Kamil ojciec na wyjcu z papierem sciernym przejechal i troche nas zawstydził :roll: zobaczysz jak to teraz wygląda <ok>
-
- Forum Audi 80
Jako,że są wakacje Rafał z nudów postanowił przygotować samochód w czasie oczekiwania na panele.Tak zwane wcieranie koki w podłogę.
.
a reszta zdjęć pojawi lada moment (chyba).
.
a reszta zdjęć pojawi lada moment (chyba).
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 07:17 przez JaMamLagune, łącznie zmieniany 1 raz.