Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 All] Obrotomierz ma chumory

ODPOWIEDZ
mlody38183
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 All] Obrotomierz ma chumory

Post autor: mlody38183 » 05 cze 2010, 17:27

Witam! Mam dosyć nietypowy problem (z góry przepraszam jeśli już ktoś o nim pisał, ale mi znaleźć się go nie udało). Otóż na ogół obrotomierz jest sprawny i nie wykazuje, żeby miał przestać działać, ale jak tylko na dworze robi się ciepło (słońce troche mocnej przygrzeje a audi stoi na słońcu) i odpale go to obrotomierz ani drgnie. Dodatkowo świeci się wtedy kontrolka oleju. Najdziwniejsze jest to, że kiedy silnik sie nagrzeje a obrotomierz wcześniej chodził to się nie wyłączy ale jak auto postoi tak 2 lub 3 godziny na słońcu a w kabinie jest sauna - obrotomierz ani drgnie i automatycznie razem z nim do strajku staje kontrolka oleju Czy ktoś miał już taki problem?

b4avant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: b4avant » 08 cze 2010, 16:45

Miałem ten sam problem z licznikiem,jak sciągnołem dolna półke pod kierownica i docisłem licznik to działał,więc dałem go do elektryka i sie okazało że są zimne luty i po nagrzaniu nie stykały.Jak narazie jest ok zrób tak samo albo daj do elektryka.Pozdrawiam

Roberto 77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roberto 77 » 10 cze 2010, 23:07

Wyciągaj licznik ,lutownica cyna i lecisz po wszystkich lutach ,u mnie do tego była jeszcze na dole na środku przełamana płyta licznika ale i z tym poradziłem :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl