Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,9 TDI 1Z] Klimatyzajca - montarz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawelja89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1,9 TDI 1Z] Klimatyzajca - montarz

Post autor: pawelja89 » 10 cze 2010, 23:38

Witam chciałbym się zapytać czy jest możliwość przełożenia klimy z avanta do sedana? Chodzi mi oczywiście o kompletna klimę. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tego typu przekładkach.

Jakie jeszcze dodatkowe części poza sama klimatyzacją będą mi potrzebne? czytałem gdzieś, że prawdopodobnie schowek trzeba wymienić grill, bo mam zaślepiony, wiatrak chłodnicy i obudowę tegoż wiatraka.
Jak to jest w rzeczywistości, bo nie chce kupować za dużo części, które później okażą się nie potrzebne?

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 11 cze 2010, 07:35

Wg mnie nie ma znaczenia, czy to Avant, czy sedan, bo silnik jest ten sam i wszystko jeśli chodzi o mechanikę wydaje się że jest to samo. Więc jeśli masz kompletną klimę do tego modelu to powinno nie być żadnego problemu.
Schowek rzeczywiście chyba do wymiany, bo za nim jest upchane kilka bebechów związanych z klimą. Ale co wchodzi w skład Twojej kompletnej klimatyzacji, bo to jest ważne. Wtedy postaram się odpowiedzieć, czego jeszcze będziesz potrzebował.

Awatar użytkownika
pawelja89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelja89 » 11 cze 2010, 13:08

No jak na razie to klima ta jest zamontowana w avancie. Więc na pewno jest kompletna.

Czyli rozumiem, ze nie będę miał problemów z założeniem klimy od avanta do sedana.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 11 cze 2010, 15:32

pawelja89 pisze:No jak na razie to klima ta jest zamontowana w avancie. Więc na pewno jest kompletna.
Jak masz dawcę z zamontowaną kompletną klimą to najlepiej jak sam sobie będziesz wyciągał ,wtedy niczego nie pominiesz bo się nie da ;-) i z założeniem u siebie nie będziesz miał problemu :lol: A schowek w audi z klimą jest symboliczny niestety , miałem sedana bez klimy to schowek był jako taki a teraz mam avanta z klimą to jest ale jakby go nie było ;-) ale kto by tam patrzył na schowek ,ważne że w upał da się jechać

Awatar użytkownika
pawelja89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelja89 » 11 cze 2010, 18:03

No ja sam nie będę wyciągał. Kupie już wymontowana. A co do montowania to też sam się nie będę podejmował, a mam zamiar pojechać do magików od klimy, którzy mi założą i wtedy będzie na pewno ok.

lukasz56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lukasz56 » 11 cze 2010, 18:29

[quote="pawelja89"]No ja sam nie będę wyciągał. Kupie już wymontowana. A co do montowania to też sam się nie będę podejmował, a mam zamiar pojechać do magików od klimy, którzy mi założą i wtedy będzie na pewno ok

Musisz się jeszcze liczyć z tym że będziesz musiał wywalić dość sporych rozmiarów dziurę w ścianie grodziowej na przewody od klimy :!: ale reszta powinna pójść już gładko... <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl