Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2,0 ABT] Pytanie odnośnie chłodnicy i różnicy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2,0 ABT] Pytanie odnośnie chłodnicy i różnicy

Post autor: Canibal » 11 cze 2010, 16:34

Witam jako że dziś mi chłodnica nie wytrzymała i pękł kruciec muszę szukać nowej chłodnicy.Moja chłodnica ma czujnik z prawej strony ( siedząc w aucie) i wszystkie węże z lewej strony .Na allegro praktycznie wszystkie chłodnice nowe mają wszystko z lewej strony nawet czujnik załączajacy wentylatory.I moje pytanie brzmi czy jest jakaś różnica ? Bo jak patrzę na te chłodnice to nasuwa mi się jedno , wiadomo przy krućcach jest najwieksza temp bo płyn z silnika splywa goracy a jeszcze jak zaraz pod wężem to wentylator bedzie cały czas pracować . Czy mógłby mi ktoś napisać czy taka chłodnica będzie ok czy nie będzie z nią pozniej problemów ?

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 11 cze 2010, 17:25

tutaj Miodek podał numery chłocnic wody do ABT: https://audi80.pl/b4-abt-chlodnica-k ... t41787.htm

Oprócz tego wersja z automatyczną skrzynią ma inną chłodnicę niż wersja z manualną.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 11 cze 2010, 21:03

niestety to nie odpowiada na moje pytanie z różnicą czujnika załaczającego wentylator :) normalnie jest po prawej stronie czujnik a w tych sprzedawanych jest po lewej stronie czujnik czyli bezposrednio pod wezami.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 11 cze 2010, 21:08

W ABT z klimą jest inny czujnik wentylatora chłodnicy niż w wersji bez klimy.
Ja mam ABT z klimą i czujnik mam pod wężami.
Może ktoś jeszcze się wypowie.

Awatar użytkownika
marecki788
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marecki788 » 11 cze 2010, 21:54

Witam .jezeli czujnik jest na tej samej wysokosci co po prawej stronie to nie robi to róznicy tylko problem z przedłuzeniem przewodów tu zostaje pozdrawiam

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 11 cze 2010, 22:03

grze pisze:W ABT z klimą jest inny czujnik wentylatora chłodnicy niż w wersji bez klimy.
Ja mam ABT z klimą i czujnik mam pod wężami.
Może ktoś jeszcze się wypowie.
czyli wychodzi ze np na allegro maja chłodnice z klima dlatego jest czujnik pod wezami :)a nie znalazlem wersji bez klimy chodzi ofc o nowa chlodnie
marecki788 pisze:Witam .jezeli czujnik jest na tej samej wysokosci co po prawej stronie to nie robi to róznicy tylko problem z przedłuzeniem przewodów tu zostaje pozdrawiam
twoj post jest raczej nie na temat poniewaz ja pisalem o samym czujniku a nie o wezach

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 11 cze 2010, 22:05

Canibal pisze:marecki788 napisał/a:
Witam .jezeli czujnik jest na tej samej wysokosci co po prawej stronie to nie robi to róznicy tylko problem z przedłuzeniem przewodów tu zostaje pozdrawiam

twoj post jest raczej nie na temat poniewaz ja pisalem o samym czujniku a nie o wezach
moim zdaniem Kolega Ci właśnie odpowiedział na Twoje pytanie :roll:
Canibal pisze:czyli wychodzi ze np na allegro maja chłodnice z klima dlatego jest czujnik pod wezami :)a nie znalazlem wersji bez klimy chodzi ofc o nowa chlodnie
musisz poszukać w opisie czy chłodnica jest do wersji z klimą czy bez. chłodnica do wersji z klimą ma dodatkowo uchwyty do mocowania chłodnicy klimatyzacji. poza tym chłodnica do wersji z klimą jest sporo droższa.
Powyżej masz link do tematu, w Którym Miodek podał nr oryginału, jeśli podasz sprzedawcy ten numer, to powinien Ci dobrać chłodnicę.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 11 cze 2010, 22:11

fatycznie sry po kilku piwach juz zle czytam :D pisal o przewodach a ja nie wiem czemu myslalem o wezach gumowych :D

Swoja droga mnie to zastanawiabo czujnik bedac zaraz pod wezami bedzie mial wyzsza temp niz na koncu chlodnicy co za tym idzie wentylator bedzie chodzil czesciej >?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl